• 瀏覽: 33,225
  • 回覆: 509
+21
佢有冇話 要遞手截車, 巴士飛站都唔準敲車門 ?

條片幾正👍
不過漏左「如何正確使用批鬥座」

我就真係唔知有人在巴士上做體操勒, 
條片是 愛回家 d誇張編劇寫的嗎?

有用咩?
香港人一向自視甚高,目中無人,自私自利
以為全世界為佢而轉
同理心一早已經成為歷史啦

今日香港人只會按照佢哋的價值觀做事
龍門任佢搬
已經唔再係可以用理智去解決問題

真家嘅香港人真係⋯⋯
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-2-26 09:42 AM 發表
不少人乘搭港鐵和巴士時,總會遇到有乘客行為不檢點,甚至冒犯他人,令人感到焦躁不安。有見市民的乘車禮儀尚有改善空間,運輸署聯同港鐵及巴士公司,邀請影后葉德嫻(Deanie姐),拍攝3分鐘宣傳片,全程「Mean爆(刻薄至極)」無禮乘客,推廣「搭車顧自己,都要顧人哋」的訊息,提醒大眾注意乘車安全和禮貌。 ...

https://static.appledaily.hk/images/e-pa ...

好無聊,好多野都無加入去,編劇係咪離地L?根本唔知公交入面既野?

例如
1) 咩背囊既唔放低用手拎
2) 有D人鐘意大鵬展翅式握扶手 (有搭地鐵會知我講乜)

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-2-26 10:09 AM 發表
好無聊,好多野都無加入去,編劇係咪離地L?根本唔知公交入面既野?

例如
1) 咩背囊既唔放低用手拎
2) 有D人鐘意大鵬展翅式握扶手 (有搭地鐵會知我講乜) ...
放低背囊好易kick親人, 千其唔好 .... (地鐵都 唔再宣傳 呢樣新創既規矩勒)

Bad apples

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-2-26 10:25 AM 發表

放低背囊好易kick親人, 千其唔好 .... (地鐵都 唔再宣傳 呢樣新創既規矩勒)
唔係叫你放落地,係叫你唔好咩嚮背後
一係用手拿著
一係攬在胸前

改變小小一個動作係差好遠架

原來葉德嫻都71,真係時光飛逝……

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-2-26 10:35 AM 發表
根本孭背囊逼車,係變相霸佔空間!!
孭背囊逼車 係 霸佔空間 ?! 你唔孭背囊姐, 人地合晒規矩俾足車錢嫁

(呢個廣告 既present手法 只激起d乘客對互相既不滿 引起更多爭端, 我認為拍得很差)

香港人係咁上下啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]