• 瀏覽: 13,921
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
能用非5G移動設備使用5G網絡,主要是這有點早推廣的意味,同時因未有5G移動設備供應,建設的時候是把5G的終端信號轉為了無線信號供使用。

引用:
原帖由 波賽頓 於 2019-2-25 08:36 PM 發表

係呀乜柒都多如,你返去石器時代啦,去到個度你就會好充實,乜叫智能生活你知冇?就好似你呢個留言一樣,你寫信飛鴿傳書上香討???????????????????????????????????????????????????????????????? ...
為攪而攪
人地覺得多餘都唔得?

引用:
原帖由 大口窮奇 於 2019-2-28 05:40 PM 發表
5G可以測到條友幾時先肯出厠格就勁啦!肯裝感應器就做到,同5G有咩關係???

家鄉老母都有5G 用啦! 老外用咩機,編劇可以細心點嗎???

只反映中國人仲係好媚外,廣告要老外講先馨香。 ...
又比你踢爆佢家鄉老母一早已經用好快既'5G'

引用:
原帖由 andyking388 於 2019-2-28 12:04 PM 發表
最正繫廁所個度,五使下下入去推下門睇有無人。
最正係唔駛見到成日唔關廁所門既大陸人痾緊屎

歐州已經好多人用華為手機.

班愛國大陸仔,你唔認同佢,就會巧激動㗎啦!講事實又唔啱聽。唯有講華為是無敵的👍

引用:
原帖由 kxkx 於 2019-3-2 01:44 發表

乜大陸屎坑有門的?

引用:
原帖由 kxkx 於 2019-3-2 01:44 發表

大陸只有屎坑,沒有廁所的

我明白樓上點解有人話多餘, 因為more than enough.  過猶不及。
表面好似好方便, 但實際應用可能係:
如果你係路痴, 俾埋地圖&路線你, 都未必識去廁所,  可能即場問人更快。

又例如好似支付寶 wechat pay ja ma, 表面係方便,  但實際應用係慢過八達通。
啲人裝勁多app, 要搵個app需時;網絡收得唔好, 又係需時;電話太慢load app需時; 電話進入省電模式個芒勁暗以致scan唔到QR code,又係需時;加加埋埋就拖低整體效率, 率。

有冇諗過八達通, 快而準, 已經好夠。 其他野對實際生活幫助唔大,  , 而且代價係局住實名認證冇晒私穩。

「仇中反中」又要爆血管了
引用:
原帖由 win888999 於 2019-2-25 05:43 PM 發表
http://bbs.wenxuecity.com/military/1593399.html
西人都識華為產品價值..
https://www.youtube.com/watch?time_continue=191&v=IiDtg0-USQw

引用:
原帖由 seenopride 於 2019-3-2 02:46 PM 發表
我明白樓上點解有人話多餘, 因為more than enough.  過猶不及。
如果你係路痴, 俾埋地圖&路線你, 都未必識去廁所,  可能即場問人更快。

又例如好似支付寶 wechat pay ja ma, 表面係方便,  但實際應用係慢過八達通。
啲人裝勁多app, 要搵個app需時;網絡收得唔好, 又係需時 ...
“過度性“問題。

好多發明都好多餘,但因為有呢d“多餘發明“0既過度性產品,就會有後期實用性又好用產品。

蘋果以前都出好多“多餘“產品,日後就打造ipod出現(ipod都好過度性),iphone就係ipod再升華產品。

引用:
原帖由 seenopride 於 2019-3-2 02:46 PM 發表
我明白樓上點解有人話多餘, 因為more than enough.  過猶不及。
如果你係路痴, 俾埋地圖&路線你, 都未必識去廁所,  可能即場問人更快。

又例如好似支付寶 wechat pay ja ma, 表面係方便,  但實際應用係慢過八達通。
啲人裝勁多app, 要搵個app需時;網絡收得唔好, 又係需時 ...
佢都仲係問緊阿媽拎錢駛果隻. 唔知個社會工作都需要大量數據傳遞
就好似D股市大行用既程式沽盤要用1分鐘就處理2百億既買賣盤, 5G可以2秒..你遲左沽.已蝕到入肉了.
又或者玩比卡超, 佢一入擂台已死了....

引用:
原帖由 6seven 於 2019-3-2 04:51 PM 發表

“過度性“問題。

好多發明都好多餘,但因為有呢d“多餘發明“0既過度性產品,就會有後期實用性又好用產品。

蘋果以前都出好多“多餘“產品,日後就打造ipod出現(ipod都好過度性),iphone就係ipod再升華產品。 ...
你o岩。我同意。凡事要踏出第一步, 接納新野,  先可以再優化再go further發展下一個更好既產品。 我同意你。

引用:
原帖由 happybrian 於 2019-2-26 12:21 PM 發表

明架啦 😂😂😂不用解釋
我都覺冼手間嗰度有用,你唔好一同你意見相反就話人分身啦。傾下唧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]