• 瀏覽: 1,873
  • 回覆: 25
內地民企華為在西班牙世界流動通訊大會開幕前,展示摺疊屏幕5G手機。 華為消費者業務首席執行官余承東表示,華為5G手機同時在回應用家要求大屏幕及更持久耗電需求。余承東透露,華為工程師花了3年時間,設計摺疊屏幕手機。 華為副董事長郭平認為,即使沒有美國市場,仍然可取得成功。 郭平指出,美國總統特朗普沒必...

美國打壓中國,唔准華為進入美國市場,美國政府鍾意咁做咩由得他們咁做囉,美國消費者的損失。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1444528-20190225.htm

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-25 05:43 PM 發表
港人投以冷眼與嘲笑視之為落後既華為,美國政權竟然要傾舉世之力去打壓

唔知港人咩料既仲以為港人掌握左咩獨步天下既外星科技哩
華為太進步 港人重停留8達通的時光

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-2-25 05:55 PM 發表

華為太進步 港人重停留8達通的時光
部分香港人還是原地踏步!

美國人很愛國,全部都用iphone, 唔會用中國貨

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-25 11:25 PM 發表
美國人民連用中國貨自由都冇,死撚咗好過。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2019-2-25 11:31 PM 發表

美國人民連用中國貨自由都冇,死撚咗好過。
冇中國貨用好似冇咗人生意義

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-25 11:25 PM 發表
係喇,上月中國出口老尾又破紀錄了

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-25 11:38 PM 發表

冇中國貨用好似冇咗人生意義
成個Walmart 的貨品都糸 made in China 。

好, 一於邊沿化佢滷味, 華為努力.

美國人不敢買的產品。

美國好快會有人走私華為電話返去賣

俾D操作片睇下?

甘大陣象來來去去得一個wallpaper同放大

人地三叔起碼玩下個map

有冇得睇多D?

2萬夠買2部生果。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]