• 瀏覽: 28,650
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-17 09:57 PM 發表

事實就係八十年代來的大陸人,都係紅衞兵後代,無得抵賴!

紅衞兵係乜人?心照啦!
事實上你已經冇嘢好講 問題重點唔討論 只係講開幾廿年前嘅嘢 不停咁鬧共產黨 你已經病得好緊要 快啲睇醫生

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-18 02:55 PM 發表

我幾時鬧共產黨?我係鬧來香港的大陸人,忘恩負義,共產黨俾你班人有飯食,有衫著,任你班人搶哂有錢人的財富,對你地好到不得了,但你地卻覺得共產黨不好,一有少少機會,就想出走,連香港只係高度自治,都唔放過!

來香港的大陸人,對共產黨忘恩負義,養唔熟,根本連狗都不如!

而我們香港人,真係唔會咁衰囉!英國佬雖然對華人唔係好,鬼頭成日踩住華人,打政府工又要英文勁先可以升職,但總算肯建公屋,有公醫同義務教 ...
你係唔係鬧大陸 自有公論 無謂爭辯 至於講退休講咗咁多無謂嘢 如果唔係針對事嘅 唔係針對人嘅 根本冇得討論 你根本唔使理大陸呀幾廿年前做過啲乜 如果係討論嘅攞現實嘅實質例子嚟討論 現實就係有香港人呃資源 有新移民呃資源 做錯事嘅係不分人種 如果只係諗鬧一方面 就變咗歧視 如果完全做唔到公平 咁討論嚟做乜

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-18 06:12 PM 發表

有香港人呃資源,就可以令到大陸人對共產黨忘恩負義來香港呃資源係合理?
你完全文不對題 如果討論欺騙資源嘅話 就唔應該針對任何人 至於你想討論共產黨 呢個貼係你開嘅 係講退休嘅 如果你想講共產黨 不妨另外開個帖再講 不過睇你講嘢 我係唔會嚟探你呀

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-19 12:01 AM 發表

你地講到底都唔應該離開共產黨,忘恩負義無得救!
你講到咁 你應該離開咁產黨 快啲離開 離開香港 唔好再留喺共產黨嘅魔嘅就腳下

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-19 09:34 PM 發表

我又唔係大陸人,唔會靠假結婚去第二度!
你得你係咪大陸人 唔喜歡共產黨 又唔敢反共產黨 成日無事呻吟感 不如快啲走啦 不過前題係有其他國家肯收容你 如果唔係你繼續自怨自艾的一世啦 永遠喺共產黨嘅魔爪腳下

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-20 11:19 AM 發表

我洗乜反共產黨,佢又無將港人財產收歸國有!
你反共產黨嘅原因 係因為你智障 而唔係共產黨對你做過啲乜 呢樣嘢冇得解釋

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-20 02:15 PM 發表

我從來都無反共產黨,我非常支持共產黨以高壓政策管治大陸人,因為大陸人唔管唔得,尤其係無文化的人,根本不應該放出國,甚至不應該放出村外,應該嚴禁這類人買火車票、飛機票丶長途巴士票!

如果無左共產黨,香港實唔得掂,大把大陸蝗來香港打劫!

香港人支持共產黨管治大陸,有乜就武力震壓,絕對需要,唔係香港死緊! ...
應該咁講 你係唔喜歡你嘅同胞 唔喜歡中國人 但係香港回歸已經成為事實 好似你做得咁辛苦 不如早啲走喇 唔好成日以香港人自居 係中國香港人

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-20 04:22 PM 發表

又錯了,我不知幾喜歡台灣人,同埋文革唔怕鯊魚游水來的人!
其實留係大陸的人,大部分都係正常人!肯努力工作,腳踏實地,只係有一批死都要來香港,或者出國,去人地到居住,搶福利之餘,仲要帶埋自己尐惡習去,例如:周街跳色情大媽舞收錢,四圍搵恩客,男就亂槍殺人,要浪費警力出飛虎隊! ...
你嘅思維已經冇人想理解 都係嗰句 香港已經回歸 而家係中國香港 你喜歡可以去台灣 或者去你喜歡嘅地方 唔好日日喺度自怨自艾 中國香港真係唔適合你 快啲走啦

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-20 07:45 PM 發表

有乜咁難理解?總結為:香港已經有懶人,但每日仲有150懶人入來,香港已經不勝負荷!呢150肯定係搶福利先會來!(唔好同大學生,什麼優才混埋,往自己臉上貼金,因為,呢150係無將優才及大學生計入去!) ...
有乜咁難理解 香港回歸中國 唔喜歡中國人 何必賴死喺香港 你又話自己有樓人士 賣咗層樓去台灣 去過民主自由生活呀 留喺香港喊苦喊忽 好似人哋欠你咁 但係睇你又不事生產 又驚人搶資源 何必呢 去自己喜歡嘅地方 唔好怨天尤人呀

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-21 02:11 AM 發表

我好喜歡留在大陸的人,他們腳踏實地去工作賺錢,可惜你唔係!

唔好將大陸某d優秀的人,當左係你同類!

來得香港個每日150,無個好人,包括d細路,同樣咁邪惡! ...
唔到你話事 150人仍然繼續 你繼續自怨自艾 繼續成日話畀人搶資源 有能力嘅就走喇 冇能力嘅就留喺屋企喊苦喊忽 睇你都係冇能力同人競爭㗎啦

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 01:11 AM 發表

我年紀大,係享福的時候,不是競爭!

不過,每日150,根本不用競爭,只要玩下打人、斬人同自殺,好快又有公屋又有綜援,你們繼續玩!
懶就懶 什麼叫唔適合競爭 冇錢就攞綜援 唔會笑你 瑪莉娜嘅只要你都唔好侮辱人就得啦 我納稅嘅養埋你都唔爭在 但係你就冇資格批評150人政策 知道嗎

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 03:29 PM 發表

我競爭時,你係邊?

我一日做16小時,你仲食緊大鑊飯!

今天,我唔駛點做,都要交稅及釐印,養埋d廢蝗!

無錯!我係唔做都有收入!!!!!!

不過,唔係話你來到香港就一定賺得到!

我衰衰地,當年會考都叫有6C, 有 A 又 有B!

捱得咁辛苦,都只係得千丶零二千萬身家!

今天,學歷嚴重貶值,你dse只算我們當年幼稚園畢業!

你以為自己好醒,來香港一定唔駛住劏房,一定賺到錢,老左就 ...
講出嚟要人信先得㗎 如果早20年前 一日做16個鐘 係咁勤力嘅話 今時今日洗乜怕人哋搶咗你啲資源 我識好多人二三十年前非常勤力 又做廠做到冇得做 轉行揸車 搞生意 未必每一個人都咁順利 但係絕對唔驚競爭 更加唔怕 懶人搶資源 因為本身係勤力嘅人 根本冇呢個問題 唔怕競爭先會有進步 好似你啲咁嘅廢物 成日話人搶資源 嚟香港買嘢又話買貴啲租 食嘢人多就怨天怨地 你叫人點相信你後生嗰時候一日做16個鐘 你都係算吧啦 做16個鐘頭古惑仔就有可能 一個正常勤奮嘅人 絕對唔會好似你咁樣講嘢

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 11:45 PM 發表

乜搶福利要有競爭力㗎,咁又係,玩無恥,香港人確唔夠大陸人咁叻!

玩被人打又得,玩精神病又得,甘拜下風!
邊個搶福利 政府有曬數據 得閒望望 唔好成日喺度自說自話 又話自己做16個鐘 每日做十六個鐘頭古惑仔你就有份 自己冇能力華人搶你啲嘢 啲嘢根本唔屬於你嘅 真正付出嘅人都冇出過聲 你啲無能嘅人就經常喺度嘈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]