• 瀏覽: 28,726
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 01:11 AM 發表

我年紀大,係享福的時候,不是競爭!

不過,每日150,根本不用競爭,只要玩下打人、斬人同自殺,好快又有公屋又有綜援,你們繼續玩!
懶就懶 什麼叫唔適合競爭 冇錢就攞綜援 唔會笑你 瑪莉娜嘅只要你都唔好侮辱人就得啦 我納稅嘅養埋你都唔爭在 但係你就冇資格批評150人政策 知道嗎

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 03:29 PM 發表

我競爭時,你係邊?

我一日做16小時,你仲食緊大鑊飯!

今天,我唔駛點做,都要交稅及釐印,養埋d廢蝗!

無錯!我係唔做都有收入!!!!!!

不過,唔係話你來到香港就一定賺得到!

我衰衰地,當年會考都叫有6C, 有 A 又 有B!

捱得咁辛苦,都只係得千丶零二千萬身家!

今天,學歷嚴重貶值,你dse只算我們當年幼稚園畢業!

你以為自己好醒,來香港一定唔駛住劏房,一定賺到錢,老左就 ...
講出嚟要人信先得㗎 如果早20年前 一日做16個鐘 係咁勤力嘅話 今時今日洗乜怕人哋搶咗你啲資源 我識好多人二三十年前非常勤力 又做廠做到冇得做 轉行揸車 搞生意 未必每一個人都咁順利 但係絕對唔驚競爭 更加唔怕 懶人搶資源 因為本身係勤力嘅人 根本冇呢個問題 唔怕競爭先會有進步 好似你啲咁嘅廢物 成日話人搶資源 嚟香港買嘢又話買貴啲租 食嘢人多就怨天怨地 你叫人點相信你後生嗰時候一日做16個鐘 你都係算吧啦 做16個鐘頭古惑仔就有可能 一個正常勤奮嘅人 絕對唔會好似你咁樣講嘢

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-3-22 11:45 PM 發表

乜搶福利要有競爭力㗎,咁又係,玩無恥,香港人確唔夠大陸人咁叻!

玩被人打又得,玩精神病又得,甘拜下風!
邊個搶福利 政府有曬數據 得閒望望 唔好成日喺度自說自話 又話自己做16個鐘 每日做十六個鐘頭古惑仔你就有份 自己冇能力華人搶你啲嘢 啲嘢根本唔屬於你嘅 真正付出嘅人都冇出過聲 你啲無能嘅人就經常喺度嘈

真係好多。。。

香港樓又唔值得買

年青人走投無路

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]