• 瀏覽: 4,985
  • 回覆: 48
中國甚麼都買得起,整個美國也可以買起!

打少陣飛機啦!

學下睇啲經濟數據先啦

中國大陸⋯⋯ 說就天下無敵 🤒
次次都說自己 Win

買來把Q咩!

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2019-2-24 11:40 AM 發表
買來把Q咩!
首先美國 要中國 幫佢買 好多貨品 第一係
幫美國維持經濟蓬勃 增加選民 認受性 直接或間接 當勞特朗普 連任
第二係 牽制大陸 等佢冇咁多 多餘嘅資金用去其他國家 咁直接或間接 影響中國對其他嘅影響力及認受性 一刀兩邊呢

第三 係 碧中國 全面開放金融市場等可以美國佬長驅直進 用 日本 翻版 制衡中國 務求使中國 衰落 及 落後
制衡中國 長遠發展

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2019-2-24 11:40 AM 發表
買來把Q咩!
咪係,美國人又懶惰,有嚴重種族主義,人工又貴,又污糟邋遢,美國人返屋企唔換鞋,夜晚唔沖涼。
又多乞兒,單係紐約市就超過七萬名乞兒。成個美國治安都好差。
美國人去旅遊,都會習慣問一個問題safe唔safe, 可見美國人嘅生活環境隨時會涉及生命問題。
地獄鬼國邊個會要。

樓上的,話雖如此,但某天堂國度雜種女,都寧願去呢個鬼國學習居住食洋腸 wor...

點解會咁既?

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-2-24 12:09 PM 發表
樓上的,話雖如此,但某天堂國度雜種女,都寧願去呢個鬼國學習居住食洋腸 wor...

點解會咁既?
三人行必有我師,難道美國沒有比人學習的方面?

個個有槍又多監躉要養,你買埋我份

中國可買起你

引用:
原帖由 rrt202 於 2019-2-24 11:19 發表
中國甚麼都買得起,整個美國也可以買起!
宇宙自古以來都是中國人的,而家俾老美住係施括你,老美再嘈收番

美國欠落咁多債,最慘錢債之外,還有血債。
中國雖然有錢,但何必要𢲡嘟上身?
自己債自己還!
借定唔借?還得到先好借!

中國手持美國國債已經太多喇!

擁有物業、企業亦都唔少,但美國可以用任何法律途徑沒收,投資買得太多並唔係好事。

引用:
原帖由 nigel2014 於 2019-2-24 11:26 AM 發表
打少陣飛機啦!
好明顯係曲線帖, 賤種扮撐中國出帖, 引人屌

鍵盤翻頁
左右