• 瀏覽: 26,911
  • 回覆: 325
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 SIG226 於 2019-2-23 11:22 PM 發表
養和係富豪醫院,肯俾錢就有服務,乜樓主唔知咩?
我是知道的。

只不過近來針對中國大陸人爭奪香港醫療資源的新聞此起彼落,我猜想會不會觸動某些香港人的神經,到醫院搞甚麼「光復行動」?

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-2-23 11:24 PM 發表

間間都呢個價,有d細間既仲貴過養和,你以為同胞比更多錢去打?同一批針黎架
咁講嘅話你地唔去養和?怕佢門大狗惡定自卑唔敢去?呢間係私家醫院,係人有錢都可以去㗎啦!

引用:
原帖由 買大陸股等發達 於 2019-2-23 10:55 PM 發表
依間私營係受惠內地人,點會光復
無錯啦!私人醫院,多些黎密D手,個院長真係笑到唔知點樣,醫生護士工作人員荷包腫脹。

好心啲搞屎棍咪再分化大陸同香港人啦,人地去私家醫院有比錢又有乜問題呢?

引用:
原帖由 葉榮添2018 於 2019-2-23 11:26 PM 發表

咁講嘅話你地唔去養和?怕佢門大狗惡定自卑唔敢去?呢間係私家醫院,係人有錢都可以去㗎啦!
咁激動把L咩你,持HKID家計會收3600,根本香港人唔洗去私醫打,成件事發生緊乜你都唔清楚

香港啲窮L惡到連私家醫院都要管,政府就話比你地鬧啫,私人嘅都批鬥,傻傻地

要比錢打架!

引用:
原帖由 葉榮添2018 於 2019-2-23 11:18 PM 發表

養和呀,關你地撚事咩?你地班窮西黃人幫襯得起咩?挑 !
你咁有米, 真係要多D去幫襯喇!

吾系有幾個臭錢就大撚晒。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-2-23 11:09 PM 發表
犯法嗎? 有錢人人都去得
上面d錢點揾番哩

根本出邊診所都已經無曬
我記得自己17-18歲時候打
係果度診所醫生多到要sell我打
好彩我打咗  
之後到細嫂想打先知原來咗缺貨
好彩識醫生 留咗3針俾佢

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-2-23 10:57 PM 發表
養和一向多內地人
養和係有錢就歡迎既地方!
再講! 你俾錢,人地提供到質素!
唔通去同政府醫院班窮撚大陸人同廢西香港人迫咩!

引用:
原帖由 05705690d 於 2019-2-23 11:14 PM 發表
點解要打子宮頸癌疫苗
你夠唔夠膽擔保你老公唔撚叫雞/周圍玩女
保護自己基本野

俾得起錢去貴價私立都要屌?
若然係成日幫襯養和既本地人,先係最有資格屌鬼 ,唔係既就真係算把啦

沒有我們大6大媽來港打疫苗
你們的外國高質疫苗早就過期了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]