• 瀏覽: 3,228
  • 回覆: 46
作者如果唔係精神病人,就係一個煽動家。

引用:
原帖由 starr 於 2019-2-23 08:42 PM 發表
極有可能,兩樣都係。

唔鍾意嘅人快啲移民走吧

引用:
原帖由 starr 於 2019-2-23 08:42 PM 發表
駝鳥是看不見作者的真說話

立場新聞,有立場的新聞。

好多香港人係唔明白香港之所以高速發展係多得以前中國封閉同被歐美封殺。中國改革開放後香港逐漸衰落係無法避免。香港將來係靠有長遠眼光追求夢想嘅人。而不是旨意一班成日緬懷過去打飛機嘅廢物。同年齡無關。傻仔永遠係傻仔。

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2019-2-23 09:10 PM 發表
立場新聞,有立場的新聞。
攻民黨喉舌

共產黨萬萬不能相信

垃圾文

共產黨萬萬不能相信……無乜點錯嘅! 重點係邊有政黨係可信丫!

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-2-23 08:38 PM 發表
科幻小說名宿倪匡先生名句:「共產黨萬萬不能相信」,基本上可以總結香港在 1997 年政權移交後的過去、現在和將來。隨着《中英聯合聲明》、「一國兩制」、「港人治港」、「高度自治」由承諾變成口號,再由口號變成笑話,連「五十年不變」這謊言,也在「粵港澳大灣區發展規劃綱要」公布後被揭穿。一眾北京西環幹部,已在磨拳擦掌滅港,等不到 2046。
當大家都破口大罵特首林鄭月娥在賣港,卻沒有留意她和前特首曾蔭權 ...
做乜成日鬧吳三桂?明朝滅左,佢開關引清兵入關係出賣邊個?

引用:
原帖由 bobho 於 2019-2-23 09:12 PM 發表
好多香港人係唔明白香港之所以高速發展係多得以前中國封閉同被歐美封殺。中國改革開放後香港逐漸衰落係無法避免。香港將來係靠有長遠眼光追求夢想嘅人。而不是旨意一班成日緬懷過去打飛機嘅廢物。同年齡無關。傻仔永遠係傻仔。 ...
又唔見其他地方起飛?

共產黨真係信唔過㗎!所以咪唔再行共產囉!
依家叫特色社會主義。
立即有起色。

引用:
原帖由 bobho 於 2019-2-23 09:12 PM 發表
好多香港人係唔明白香港之所以高速發展係多得以前中國封閉同被歐美封殺。中國改革開放後香港逐漸衰落係無法避免。香港將來係靠有長遠眼光追求夢想嘅人。而不是旨意一班成日緬懷過去打飛機嘅廢物。同年齡無關。傻仔永遠係傻仔。 ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]