• 瀏覽: 30,886
  • 回覆: 649
  • 追帖: 2
+29
第一波後,美國突然多咗一州,名曰『偽台灣國』

中國經濟封鎖台灣,已經勝過真刀真槍打仗。
香蕉賣不出,要教全民煮香蕉食皮,相信是台灣高官才做得出!
有核電不用,要燒靠進口的煤/油發電,又是台灣高官才做得出!
民企建好發電廠,用行政方法令其不能運作,一方面電力又供不應求,只是台灣高官才做得出!

引用:
原帖由 邊際流星 於 2019-2-23 01:23 AM 發表
兩岸開打是否指望美軍出現?蔡英文:我們承受第一波 希望全世界站出來

總統蔡英文近日接受「美國有線電視新聞網」(CNN)專訪,對於假設兩岸開戰是否希望美國介入的問題,她回答,「我們自己會承受第一波的攻擊之後,全世界其他的國家可以共同站出來對中國做一個很強烈的表示跟壓力」。

蔡英文表示 ...
蔡英文表示,如果今天是台灣,大家一定會問,明天是哪一個其他的國家……

台灣係國家咩?
自抬身價~

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-2-23 05:50 AM 發表
蔡蔡子準備當慰安婦~
我就關心,蔡蔡子還是不是處女,如果是,還緊不緊~
可能是處男
娶陳志泉

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-2-23 01:43 AM 發表
未開戰已經講到死硬咁, 全世界係得你一個總統咁底能
假設開戰又真係無得打

大陸一開聲話打,englishit和各高官都上晒飛機了。

美國祗會食花生

引用:
原帖由 邊際流星 於 2019-2-23 01:23 AM 發表
兩岸開打是否指望美軍出現?蔡英文:我們承受第一波 希望全世界站出來

總統蔡英文近日接受「美國有線電視新聞網」(CNN)專訪,對於假設兩岸開戰是否希望美國介入的問題,她回答,「我們自己會承受第一波的攻擊之後,全世界其他的國家可以共同站出來對中國做一個很強烈的表示跟壓力」。

蔡英文表示 ...
連公投結果都唔敢認,仲叫人站起來?蔡英文去死吧,佢都當人民死既

睇下點咯
好大機會係失望

蔡豬頭下台就乜事都冇啦!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-2-23 06:36 PM 發表
蔡豬頭下台就乜事都冇啦!
佢夠厚顏無恥

引用:
原帖由 買大陸股等發達 於 2019-2-23 06:38 PM 發表

佢夠厚顏無恥
仲話想連任,真係唔知醜!

要選票又借中國軍事論恐嚇人民,台灣現在沒有兵只有你口中土包子大軍。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]