• 瀏覽: 24,270
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 kingofsex 於 2019-2-23 12:16 AM 發表
香港人拍到先講啦. 而家香港就係有呢啲仆街, 人地做就踩到人一文不值, 但自己又做唔到。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-2-23 12:36 AM 發表

彭先生講得好!

「喺太空艙無地心吸力仲可以行嚟行去,咁你都好堅喎。」
唔知道有磁鐵這東西?
其實太空站在自轉中已經能夠產生離心力,越接近外圍離心力就越大,由於在太空中沒有了上下的位置概念,所以只要把外壁作為地板,人就能站立和走動。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-2-23 12:36 AM 發表

彭先生講得好!

「喺太空艙無地心吸力仲可以行嚟行去,咁你都好堅喎。」
唔知道有磁鐵這東西?
應該係代表美國太空署發言

一個唔夠f4程度, 基本科學常識都無, 連導演都未夠資格做的茄呢啡學人批評收幾十億人仔的科幻影片?
引用:
原帖由 evilislosing 於 2019-2-23 12:06 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190222/59286126

彭志銘認為《流浪地球》的水準不及20多年前的外國科幻片,如《明日之後》的冰封場面(左)亦較《流浪地球》細緻。

他說,《流》的中國人自大狂意識太強,反映民族強烈自卑感,作為愛國的中國人應「越睇越傷心」

中國科幻片《流浪地球》獲中共喉舌《人 ...

引用:
原帖由 kingofsex 於 2019-2-23 12:16 AM 發表
香港人拍到先講啦. 而家香港就係有呢啲仆街, 人地做就踩到人一文不值, 但自己又做唔到。
咪係,美國今日科幻片技術,都係累積幾十年先有今日,中國現在才起步,受國人喜愛自然 ,如果作品比美國現今科幻片出色,柒兩譜又封殺中國電影,為反而反,不知所謂。

其實彭志銘係乜人?

呢度甘多人都唔認同呢位彭生嘅觀點 ,其實你地有冇睇過套戲

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-2-23 12:20 AM 發表
彭志銘?邊L個黎架?
你太孤陋寡聞!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-2-23 12:25 AM 發表
香港電影業就是被這些自己「不屑」去做這些低級口味,只識彈人粗製濫造的百彈齋主搞冧!
可能是因為你呢班不願檢討的元素。活該!

一件不可能知名垃圾,拍到嗎?

引用:
原帖由 晚間狂野 於 2019-2-23 12:29 AM 發表
自卑又如何?嘲笑人家更可笑吧!
呢句說話,真係好自卑喎

明明係一條唔入流的粉腸的9流影評, 無端端可以變新聞報導?
引用:
原帖由 evilislosing 於 2019-2-23 12:06 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190222/59286126

彭志銘認為《流浪地球》的水準不及20多年前的外國科幻片,如《明日之後》的冰封場面(左)亦較《流浪地球》細緻。

他說,《流》的中國人自大狂意識太強,反映民族強烈自卑感,作為愛國的中國人應「越睇越傷心」

中國科幻片《流浪地球》獲中共喉舌《人 ...

見到 洋人 就矮三分 的另一面 必定是見到自己人 就趾高氣揚
這種貨色 在西方國家並不少見 
拼命的想擠進西方社會,諂媚洋人
同時 同種猛烈批評自己人 來洗清自己 
這種人自卑感才是最深的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]