• 瀏覽: 24,225
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 炎夏的盡頭 於 2019-2-23 12:42 AM 發表

用返你既"baidu"啦,一D都唔愛國
走9學人講愛國,知唔知醜

咁即係要用天文數子拍出好電影先係好嘢?平價拍好電影就算拍得好都係屎嘢?呢D乜Q思想。

引用:
原帖由 炎夏的盡頭 於 2019-2-23 12:38 AM 發表

用下腦先reply
到底,是誰唔用腦?
講一個經典發明:
當年,美國太空計劃,有一樣事情無法解決,就是所有在地球可以正常書寫的原子筆,墨水筆完全沒有用,因為真空狀態,所有液體都沒有壓力逼墨水流出,因此不能「寫」出來。
因此,美國花大量金錢,研製出一種可以在真空狀態下也可以寫到字的筆,而且生產出小量。
有一次,一個德國太空人令這昂貴研究變成笑話⋯⋯⋯⋯在真空無重力狀態,他只要鉛筆,便可以在紙上寫得出字!

「喺太空艙無地心吸力仲可以行嚟行去,咁你都好堅喎。超越西片超人托住地球」
睇到呢句就知呢個九流文化人有幾多料,仲學人評論,真係笑死人
通過旋轉製做向心力代替重力,幾廿年前套2001太空漫遊都有啦,咁都唔L知,仲出嚟獻醜
其他都廢L事駁,毒果隨便係唔知邊到搵個無人聽過嘅九流文化人出嚟up埋啲垃圾,睇完智商分分鐘會下降

嫉妒得好肉酸,科幻電影得西人可以做英雄咩?
呢位「士豆三」先生乜水啊?

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-2-23 12:20 AM 發表
彭志銘?邊L個黎架?
一條賤L

呢條柒頭早前去酒店飲下午茶係度斤斤計較,冇錢就未L學人去酒店high tea啦柒頭

引用:
原帖由 kingofsex 於 2019-2-23 12:16 AM 發表
香港人拍到先講啦. 而家香港就係有呢啲仆街, 人地做就踩到人一文不值, 但自己又做唔到。
事實你就咪講出來啦。

引用:
原帖由 kingofsex 於 2019-2-23 12:16 AM 發表
香港人拍到先講啦. 而家香港就係有呢啲仆街, 人地做就踩到人一文不值, 但自己又做唔到。
你搵一個城市同一個國家比?

彭志銘係邊個?拍戲㗎?還是做 CG?
計我話只係智障一個,可以不理。

毒果咁在意,專登用咁多字去“作“……

正如喪侵不段講華為一樣樣。

究竟誰葡萄?誰玻璃心?誰自大?誰自卑?

反中可以唔去睇,但又睇左。

睇左可以唔在意,但又要作編文。

作左可以唔登,但又要周圍貼。

點自大都唔及你主人自大啦食屎狗

點解我會睇成 墓誌銘? 文化人個名比套戲仲差

引用:
毒果是也。

只識踩人地,有料自己拍部睇下。開口美國,閉口美國。更美國災難片中英雄都系美國人,又吾講美國人自大狅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]