• 瀏覽: 24,226
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+2
咪又係嗰的逢中必返嘅返中撚

唔通一世西遊記咩?

引用:
原帖由 evilislosing 於 2019-2-23 12:06 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190222/59286126

彭志銘認為《流浪地球》的水準不及20多年前的外國科幻片,如《明日之後》的冰封場面(左)亦較《流浪地球》細緻。

他說,《流》的中國人自大狂意識太強,反映民族強烈自卑感,作為愛國的中國人應「越睇越傷心」

中國科幻片《流浪地球》獲中共喉舌《人 ...
彭先生講得好!

「喺太空艙無地心吸力仲可以行嚟行去,咁你都好堅喎。」
唔知道有磁鐵這東西?

美國佬都認為拍得住荷里活既電影,仇中撚既玻璃心碎鳥,連人都痴左

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-2-23 12:36 AM 發表

彭先生講得好!

「喺太空艙無地心吸力仲可以行嚟行去,咁你都好堅喎。」
唔知道有磁鐵這東西?
講到咁,復仇者聯盟可以收得皮啦,地心吸力?

毒果班賤種搵條唔知乜水都可以作文比漢奸打飛機

引用:
原帖由 炎夏的盡頭 於 2019-2-23 12:37 AM 發表
關概念乜L事?小說改既
套戲就係基於小說,有乜問題?

引用:
原帖由 kingofsex 於 2019-2-23 12:16 AM 發表
香港人拍到先講啦. 而家香港就係有呢啲仆街, 人地做就踩到人一文不值, 但自己又做唔到。
邊個係彭志名

引用:
原帖由 炎夏的盡頭 於 2019-2-23 12:37 AM 發表

cg邊個拍唔到?
咁你幾時拍番套呀

一個拍人地。票房一百分一都沒既廢物係度踩人

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-2-23 12:20 AM 發表
彭志銘?邊L個黎架?
我都好奇,google一下... "黃媒作家"

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2019-2-23 12:39 AM 發表
美國佬都認為拍得住荷里活既電影,仇中撚既玻璃心碎鳥,連人都痴左
唔知點解佢地唔覺得自己 on9, 睇美國的自大片時興高采烈, 睇中國同樣的片就口誅筆伐, 好明顯是被美國洗腦了

只要係美國拍的, 故事可以拍謀殺他國元首, 都一樣沒有問題, 全球黃絲盲撐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]