• 瀏覽: 8,197
  • 回覆: 105
+6
[quote]原帖由 rambotam2008
你說:“我哋講嘅係報紙 明唔明白‘’
誰是“我地”?
2. 你是否習慣了在任何一個帖子都 大話西遊?
3.本帖子是文匯報對香港的貢獻
4. 請聚焦。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-2-22 05:40 PM 發表
[quote]原帖由 rambotam2008 】
你說:“我哋講嘅係報紙 明唔明白‘’
誰是“我地”?
2. 你是否習慣了在任何一個帖子都 大話西遊?
3.本帖子是文匯報對香港的貢獻
4. 請聚焦。 ...
你是否想去討論區裡面 只可以限定在你自己嘅框架 而深入討論裏面 必定會用其他同類嘅比較 如果你要求咁嘅討論 仲係你自己自話自說 咁討論你做乜 不如你這篇說明文出嚟算啦 就算學者都唔識同你討論嘅

引用:
原帖由 rambotam2008 。。如果只係講文匯報 唔同其他報紙比較 咁並唔係討論 而只係批評或者讚美  ...
你首先說完文匯報對香港的貢獻
再算

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-2-22 05:57 PM 發表

你首先說完文匯報對香港的貢獻
再算
你想同人討論 一定要將自己嘅討論範圍擴大 唔好隨便話別人離題 咁就算鬧交嘅人都會多一啲 如果你只係想發一個冇人睇既帖 咁你而家嘅心態係成功嘅 因為一講到唔啱聽 就可以話離題 唔使再討論 咁樣一定冇人再睬你

文匯報除左日期正確,其餘內容都係假

細細個識字已經睇文匯報

引用:
原帖由 rambotam2008 。。因為一講到唔啱聽 就可以話離題 唔使再討論 咁樣一定冇人再睬你 ...

你看看#5.
為啥你那麼忌諱談論文匯報對香港的貢獻?
是否你覺得它毫無貢獻?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-2-22 06:22 PM 發表

你看看#5.
為啥你那麼忌諱談論文匯報對香港的貢獻?
是否你覺得它毫無貢獻?
喺呢個框架之內 好難同你如實討論 因為難免同其他類型比較 但係響你嚟講呢樣嘢非常抗拒 咁何必勉強討論呢

引用:
原帖由 silanai 於 2019-2-22 11:48 AM 發表
如果不是有大陸特色資金支持文X報丶估計應該早就………… Game Over了 🤒
咁毒果呢?

引用:
原帖由 rambotam2008 :喺呢個框架之內 好難同你如實討論 因為難免同其他類型比較 但係響你嚟講呢樣嘢非常抗拒 咁何必勉強討論呢

你以上全部留言加起來 = 你覺得文匯報對香港毫無貢獻

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-2-22 06:34 PM 發表

你以上全部留言加起來 = 你覺得文匯報對香港毫無貢獻
丅oo six

有冇十個人真心比錢買?

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-2-22 02:14 PM 發表
...
我回應咪就係: 文滙報本來無讀者; 而本來有讀者既蘋果,都因為搞暴動而失去讀者,即是仲衰過文滙報.

一切係現實發生咗,簡單清楚地擺在眼前,更反影於股價上,你仲未睇得明?

我貼多次俾你,及其他師兄睇,睜大你對眼睇.

... [/quote]

我想補充一點, 應䛈該未有人講過。
🍎 蝕咗好多年錢,包括,台灣&HK。 係好多年了。

居然,佔中前, 公怖業積。
全年賺三千萬。 仲有股息派。

奇唔奇???

點解呢???

咁神奇突然轉虧為盈。

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-2-22 07:03 PM 發表

我回應咪就係: 文滙報本來無讀者; 而本來有讀者既蘋果,都因為搞暴動而失去讀者,即是仲衰過文滙報.

一切係現實發生咗,簡單清楚地擺在眼前,更反影於股價上,你仲未睇得明?

我貼多次俾你,及其他師兄睇,睜大你對眼睇.

...
我想補充一點, 應䛈該未有人講過。
🍎 蝕咗好多年錢,包括,台灣&HK。 係好多年了。

居然,佔中前, 公怖業積。
全年賺三千萬。 仲有股息派 ... [/quote]

大家,估吓,🍎  
點賺3千萬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]