• 瀏覽: 2,558
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
+12
此公司拖糧欠薪的 #慣犯 #多名演員模特兒已中招
負責人Tsui Cxx Wxx,她為人好鐘意比左3分1的薪水,
其3分2尾數就不了了之!

在各大群組通知大家時並收到多位的私下訊息告訴我他們也有著同樣遭遇,也曾被拖糧不了了之,也因此有人說幸好我發放消息因爲有人差點幫她番工,大家別跟她。

(截至21/2)
以下是*暫時*目前我所知道受害者的拖糧人數:
Cheung CxxxxYxx
Tong kxxx yxx
Nxxx Fxxx
Kxxx Mak
Txxxx Chan
Bx Chan
Jxxx Chu
等人

咁仆街上東張西望唱衰佢啦!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-2-21 10:25 PM 發表
咁仆街上東張西望唱衰佢啦!
報咗唔知受唔受理😭

俾人拖糧真係好慘!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-2-21 10:44 PM 發表
俾人拖糧真係好慘!
佢專蝦d啱啱出黎做野/學生仔 暑期工一個月幫佢返咗90幾小時出得2000仲好理直氣壯!

咁仆街都有?

呢間公司同呢條友,出邊仲欠人街數呀

引用:
原帖由 秋天平平裙 於 2019-2-21 10:15 PM 發表
此公司拖糧欠薪的 #慣犯 #多名演員模特兒已中招
負責人Tsui Cxx Wxx,她為人好鐘意比左3分1的薪水,
其3分2尾數就不了了之!

在各大群組通知大家時並收到多位的私下訊息告訴我他們也有著同樣遭遇,也曾被拖糧不了了之,也因此有人說幸好我發放消息因爲有人差點幫她番工,大家別跟她。

(截至21/2)
以下是*暫時*目前我所知道受害者的拖糧人數:
Cheung CxxxxYxx
Tong  ...
呢條友好無賴架,我都中過招,樓主,咁你最後點追呀D糧?

引用:
原帖由 bthk2008 於 2019-2-25 05:33 PM 發表
呢間公司同呢條友,出邊仲欠人街數呀
遲早有報應!

引用:
原帖由 bthk2008 於 2019-2-25 05:46 PM 發表

呢條友好無賴架,我都中過招,樓主,咁你最後點追呀D糧?
我仲未收到 有frd係Facebook開post用群眾壓力就收到錢 但佢之後居然仲夠膽去警處報案同出律師信話告我個frd誹謗

引用:
原帖由 秋天平平裙 於 2019-2-25 07:03 PM 發表

我仲未收到 有frd係Facebook開post用群眾壓力就收到錢 但佢之後居然仲夠膽去警處報案同出律師信話告我個frd誹謗
呢條女,呢D手段靠嚇就得,有D就吹水,大你哋D後生仔。

出律師信?出咗未呀?出一封平極都要幾千銀,佢唔好用嚟找出邊D街數?

樓主可以去小額錢債追佢架。佢D record 實在非常差

引用:
原帖由 bthk2008 於 2019-2-25 07:15 PM 發表

呢條女,呢D手段靠嚇就得,有D就吹水,大你哋D後生仔。

出律師信?出咗未呀?出一封平極都要幾千銀,佢唔好用嚟找出邊D街數?

樓主可以去小額錢債追佢架。佢D record 實在非常差 ...
佢有用email send律師信,不過都唔知係咪真。
我有上過勞工處,約見面佢冇出現就不了了之。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]