• 瀏覽: 10,440
  • 回覆: 156
  • 追帖: 1
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
尾式的醜惡覇權行為,和犯民黃獨如出一轍,民主喎,自由喎,人權喎都只係一塊騙人的遮醜布

老尾插手就真係政治化咗人民幣匯率

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-2-21 09:08 PM 發表
第一次咩? 日本仔個廣場協定。咪就係美國干預日元匯率咯。

舊橋啫

痰判嘅嘢,外國佬有好好歷史,亦造福咗個世界。。。。所有白人。
中國。。。。加油,建邦立基,抗外敵。

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-2-21 09:08 PM 發表
老尾不嬲都插手呢樣嗰樣

呵呵……

人民幣匯率,由市場決定!!!

市場決定人民幣要貶值,人民幣就貶值!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-2-22 01:28 AM 發表
呵呵……

人民幣匯率,由市場決定!!!

市場決定人民幣要貶值,人民幣就貶值!
人民幣匯率真係由市場決定?唔係吧!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-2-22 01:33 AM 發表

人民幣匯率真係由市場決定?唔係吧!
不由市場決定,由你決定嗎?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-2-22 01:34 AM 發表

不由市場決定,由你決定嗎?
好似真係唔係,人民幣匯率仍由中共操縱,只係個匯率唔係好似香港咁鐵板一塊,
而係可上下浮動。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-2-22 01:40 AM 發表

好似真係唔係,人民幣匯率仍由中共操縱,只係個匯率唔係好似香港咁鐵板一塊,
而係可上下浮動。
咩叫“好似”先?

你話中國政府操控,就係中國政府操控?

你最叻,叻過中國政府,話中國政府操控,中國政府就係操控!

收返你“自由心證”嘅指控,咪玩“好似”,鬥唔過中國政府,就老屈中國“操控”!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-2-22 01:40 AM 發表

而係可上下浮動。
你有本事,令到市場決定人民幣要升值,或者唔貶值,咁咪得嘍!

好過你一味响度玩指控,玩莫須有啦!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-2-22 01:45 AM 發表

咩叫“好似”先?

你話中國政府操控,就係中國政府操控?

你最叻,叻過中國政府,話中國政府操控,中國政府就係操控!

收返你“自由心證”嘅指控,咪玩“好似”,鬥唔過中國政府,就老屈中國“操控”! ...
似乎你對人民幣匯率一無所知喎!
而家你見的人仔匯率,其實係官價,由人民銀行決定。

當然佢係參考一籃子貨幣,唔係好似香港咁釘死美元,所以對美元會有上落,
但都規定左每日浮動。

米國厲害是金融玩家。在經濟模式和科技創新。一定出現金融和經濟創新。一定有利弊和不斷變化。米國好像獵豹四出監視,不斷尋找機會。

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-22 07:47 AM 發表
米國厲害是金融玩家。在經濟模式和科技創新。一定出現金融和經濟創新。一定有利弊和不斷變化。米國好像獵豹四出監視,不斷尋找機會。
不優化和創新,米國一樣會出手

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]