• 瀏覽: 6,626
  • 回覆: 143
+2
三叔摺埋得個mon仔,每次用都要打開同用平版有咩分別, 大mon仲有個m字額……
華為就唔同,唔打開大mon仲有兩個6吋mon用
華為design真係好好多, 三叔同以前motorola 摺龜差唔多喎, 用嗰時一定要打開, 唔通下下都要用大mon咩, 直頭係一部摺得嘅平板, 唔係一部手機

引用:
原帖由 阿布仔 於 2019-2-26 10:47 AM 發表

就係三星單嘢三星肯上身全球回收
而華為就唔現唔換唔修理
呢個就係差別。。
即係我買華為無問題
但如果係設計問題要我硬食
俾你可以嘛?
全球回收你想三星想架,係唔回收唔得咋,note 7會自爆架,到時炸左架飛機咁點算呀。我記得史上好似未有過邊隻手機話到明唔俾帶上機,三星就威啦,成為世界第一。

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-26 11:26 AM 發表
三叔摺埋得個mon仔,每次用都要打開同用平版有咩分別, 大mon仲有個m字額……
華為design真係好好多, 三叔同以前motorola 摺龜差唔多喎, 用嗰時一定要打開, 唔通下下都要用大mon咩, 直頭係一部摺得嘅平板, 唔係一部手機 ...
其實可以想像平時用,唔會成日打開個大mon,多數用番手機 mode,即正面果面。所以,手機mode時,華為係全面屏,mon又大。三叔既mon好鬼細。

引用:
原帖由 阿布仔 於 2019-2-26 10:48 AM 發表

三星可以用機套
但外屏就好難。。
華為咪有專用機套俾摺機用咯,又唔知啦。

樓主好賣力捧 3星, 踩華為... 
見佢咁出力, 
助推! 

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-2-26 04:03 AM 發表

有錢就支持下真係有心搞科技既企業,改善未來生活

哈哈~ 樓主好似叫人捐錢俾三星咁...
都啱O既...
呢個咪賣點囉...

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-26 11:26 AM 發表
華為design真係好好多, 三叔同以前motorola 摺龜差唔多喎, 用嗰時一定要打開, 唔通下下都要用大mon咩, 直頭係一部摺得嘅平板, 唔係一部手機 ...
打電話,whatsapp,簡單上網 ,點解一定要打開?你以前未用過3-4寸嘅手機?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-2-26 02:36 AM 發表

內摺得比外摺摺得仲緊要
內摺受壓程度嚴重好多

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-2-26 11:48 AM 發表

見到華為小米蘋果,全部都係賊嚟,好難不支持三星

華為:打劫友商
小米:打劫股民
蘋果:打劫用家
原來你有咁O既心態,
唔怪得之,
三星出部咁O既機你都死雞撐飯蓋咁撐幾日...
見你撐得咁辛苦...
再助推!

三星噉樣設計,主要就係為咗保護屏幕,同埋摺埋時可以單手使用。你估三星諗唔到外翻方案咩,只係覺得唔實用所以ban, 就算你講到幾好用都好,用兩個月已經花曬有鬼用咩。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-2-26 02:46 AM 發表

華為型好多。捨得花萬幾元買部手機,我就寧願花多小小買華為啦。
看來三星今次唔掂。就是唔夠型。
等你買華為摺機,記得要出報告

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]