• 瀏覽: 6,559
  • 回覆: 74
近來由美國帶頭禁用中國電信巨擘華為的設備,並積極施壓盟邦國家不要使用華為5G設備,已成為全球科技業的重磅大事。不過,在兩岸民眾歡度春節長假的二月六日,德國政府不顧美國警告,正式宣布不排除採用華為的電信設備,也再度對全球科技與貿易大戰投下另一個變數。

德國係咪又想有黃背心  + IS 攪事???

新聞來源連結:
https://www.businesstoday.com.tw/article/category/80394/post/201902120021/德國宣布不排除用華為產品 5G大戰誰會是最後贏家?

咁匈牙利肯定係列強啦

引用:
原帖由 wavehand 於 2019-2-20 08:16 AM 發表
咁匈牙利肯定係列強啦
呢個國家係夠吉士

引用:
原帖由 wavehand 於 2019-2-20 08:16 AM 發表
咁匈牙利肯定係列強啦
主人有餅派

唔想變做第3世界就要跟上華為

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-2-20 08:05 AM 發表
近來由美國帶頭禁用中國電信巨擘華為的設備,並積極施壓盟邦國家不要使用華為5G設備,已成為全球科技業的重磅大事。不過,在兩岸民眾歡度春節長假的二月六日,德國政府不顧美國警告,正式宣布不排除採用華為的電信設備,也再度對全球科技與貿易大戰投下另一個變數。

https://s3-ap-northeast-1.amazonaws.com/lazybusiness/data/jamiesu_149/2019 ...
人地日耳曼係全世界最聰明人種之一,今天美國咁強大,唔係靠本土D蠢豬,係靠德國D科學家,連美國本土D豬都唔信嘅大話,日耳曼民族點會信,除D比豬還要蠢嘅人,香港大L把呢D比豬還要蠢嘅人會信,連英國D低端人都唔信,你話香港幾多蠢過隻豬嘅人,七十幾億嘅人口,咪玩啦,到時中國內地,有一半人要做特務。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 08:50 AM 發表

日耳曼日耳曼,佢反共同美國同聲同氣對付中共嗰陣你會咁講咩,痴根
絕對會,就算連二次世界大戰原因,我都知,點解唔會,德國人聰明,我小學畢業都知。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 08:50 AM 發表

日耳曼日耳曼,佢反共同美國同聲同氣對付中共嗰陣你會咁講咩,痴根
希特勒都係民主選出黎lor

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 08:56 AM 發表

可惜好多德國人才,尢其聰明嘅猶太裔人至今依然嚮往移民美國,所以美國實力依然傲視全球
美國強大唔係本土人聰明,係佢地移民政策成功,吸納全世界人才,包括中國同香港人。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 09:01 AM 發表

妖,總之美國全球實力依然遠遠拋甩其他國家,包括西歐啲舢板充炮艇國家啦,講咁多野
咁點解美國用假5G ???登月叫大陸幫手???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]