• 瀏覽: 6,567
  • 回覆: 74
電腦係美國佬發明

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 09:25 AM 發表

支持華為俾美國人吊打
華為好嘢!支持華為。Yeah Yeah Yeah

可能想用自己方法搞鳩強國

德國比較理智,有他們自己的睇法,有他們自己的決定,最重要是有他們自己的能力。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 08:12 AM 發表
學英國佬扮唔係以美國馬首是瞻啫,費時好似加拿大澳洲咁失威,唔該英國德國照吓塊鏡睇吓自己國家幾大,文化經濟軍事實力先啦,二十世紀初嘅列強咩,痴孖根 ...
一切照原定劇本進行

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 09:01 AM 發表

妖,總之美國全球實力依然遠遠拋甩其他國家,包括西歐啲舢板充炮艇國家啦,講咁多野
美國吔輪都勁,所以你甘爽

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 09:12 AM 發表

你好大膽,話中共呃傻仔,環球時報中共喉舌喎
金毛夠話和習大大好友好咯,認真便輸了。

引用:
原帖由 AndyLee19 於 2019-2-20 09:15 AM 發表
人地國家既決定都要理, 真係只有美國同美狗先會咁做, 仲成日話民主自由
係由美國特定人"民主"導他國的"自由"??
呢點有道理

引用:
原帖由 六一居士 於 2019-2-20 09:32 AM 發表
尾國當年連德國總理的電話都偷聽, 德國緊係唔想再用美國設備啦
其實有那一位盟友沒有被偷聽?可能沒有。

引用:
原帖由 JosephLui 於 2019-2-20 09:58 AM 發表

唔使問點解,事實就係,中共亦都希望美國最強,只要唔係影響到中共核心利益中共亦肯定唔會同美國爭長短,只係美國唔係太相信中共喉舌所講先會出現擠壓大陸崛起 ...
由2010年胡錦濤訪美對奧巴馬說出耍構建新型大國關係,中美關係已起變化,當時希拉莉、接着便有美國的亞太地區再平衡戰畧出臺,重返亞洲。

引用:
原帖由 archi0000 於 2019-2-20 12:55 PM 發表
美國佬唔比 高通 Ge 產品出口比華為 你點搞

佢地一早知道美國佬唔比零件華為 華為無貨比人
這一着你想到,華為和美國會想到嗎?為何不用?一定有原因的。

好合理

引用:
原帖由 archi0000 於 2019-2-20 12:55 PM 發表
美國佬唔比 高通 Ge 產品出口比華為 你點搞

佢地一早知道美國佬唔比零件華為 華為無貨比人
係囉,使乜搞咁多嘢?美國人咁鬼蠢諗唔到反而你諗到,你比美國人聰明好多。

分分鐘可能貿戰條件係用最平價黎美國優先建設5G

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-2-20 09:19 AM 發表

總之中共喉舌環球時報1月29日都話:「美國是全世界實力最強大國家⋯世上幾乎沒有力量對它作出制衡」,你唔喜歡都改變唔到現實
冇人改變事實,強同講大話兩件事,有乜關連,你喜歡奶鞋底你嘅事,我只係講事實,你喜歡人地指鹿為馬,你咪繼續做擦鞋仔囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]