• 瀏覽: 4,376
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-20 07:11 AM 發表
新移民又真係為厭惡性工作、服務行業、銷售行業提供大量勞動力,香港可以繼續繁榮穩定佢地貢獻不少

不過我都係唔想 click 蘋果 link
交反間公屋出來先講啦。。香港人排10年都排唔到,新移民有咩資格住!

啲公立醫院多數急症室大都係啲老不死係度佔據晒,關鬼新移民咪事?
其實政府嚴厲申請,唔比新移民7年內唔比拎仲援,唔好批啲60歲以上啲老不死落香港就得啦!

引用:
原帖由 airair08 於 2019-2-20 10:20 AM 發表

交反間公屋出來先講啦。。香港人排10年都排唔到,新移民有咩資格住!
同交唔交公屋有咩關係?夠資格唔可以申請?🤔

引用:
原帖由 airair08 於 2019-2-20 10:20 AM 發表

公屋原為低收入居民提供。新移民也是香港居民

大陸低端人

停收150人未?

引用:
原帖由 hohehai 於 2019-2-20 10:53 發表
啲公立醫院多數急症室大都係啲老不死係度佔據晒,關鬼新移民咪事?
其實政府嚴厲申請,唔比新移民7年內唔比拎仲援,唔好批啲60歲以上啲老不死落香港就得啦! ...
師兄,特區政府曾經有做過,新移民只能居住香港滿七年後,才能申請綜援,只是到終審法院推翻這個決定。

附件:
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20131227/18568084

引用:
原帖由 bestwishes706 於 2019-2-20 10:25 AM 發表
衰在香港冇二等公民嘅政策,如果有,佢地可以乜資源都拎唔到
本來有,3粒星。。。而家有星反而無福利,無星新來非本地出生既就拎盡福利

引用:
原帖由 bestwishes706 於 2019-2-20 10:25 AM 發表
衰在香港冇二等公民嘅政策,如果有,佢地可以乜資源都拎唔到
乜都冇得拎,黎香港做乜呀
真係貪班呀伯有味呀

有咩價值?

講來講去都只係大陸蝗蟲

新移民 = 生仔

本土香港人都不育

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]