• 瀏覽: 16,195
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
+9
美國佛羅里達州萊克蘭鎮一名11歲男童本月初參加一個學校活動時,拒絕站立唱國歌及效忠,被警方拘捕並落案控以妨礙學校活動及拒捕等罪名。

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/936082-國際-稱美國國歌冒犯黑人+佛州11歲男童拒唱被捕
看看你們追求的美國,如何對待自己國家的國歌?
香港人不要為反而反。

反國歌派一定聲都唔敢聲 有冇搞錯 呢個竟然咁樣對啲小童 連不歌頌的自由都沒有

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-2-20 12:28 AM 發表
美國佛羅里達州萊克蘭鎮一名11歲男童本月初參加一個學校活動時,拒絕站立唱國歌及效忠,被警方拘捕並落案控以妨礙學校活動及拒捕等罪名。

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/936082-國際-稱美國國歌冒%E ...
反國歌派一定睇唔到睇唔到
幻覺嚟啫,嚇我唔到嘅

偽泛民派人仕,又被老闆出賣了,佢地講一套做一套。你係香港做馬騮戲,只會越來越無市場了。一味反反反反反。😷

黃色物體不敢出聲了😆😆😆

中國人有咩好。

大師好小器,小心被關帖!

教脅畜牲頁見完仲唔出嚟發表意見

引用:
原帖由 hoishui 於 20/2/2019 01:29 AM 發表
教脅畜牲頁見完仲唔出嚟發表意見
咪玩人地啦,佢地好忙唔得閒理你地,要為鼓油請命.......你睇我唔到...你睇我唔到..

民主國家點會咁架?點解咁耐重未見電視新聞訪問犯民政黨、人權監察組、蔡子強、劉銳紹、李怡、沈旭輝、練乙錚、馬嶽、本土、港獨等人評論「美國
如何對拒絕站立唱國歌及效忠,會被警方拘捕並落案控以妨礙學校活動及拒捕等罪名」今次呢件事點算?

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-2-20 01:46 AM 發表
民主國家點會咁架?點解咁耐重未見電視新聞訪問犯民政黨、人權監察組、蔡子強、劉銳紹、李怡、沈旭輝、練乙錚、馬嶽、本土、港獨等人評論「美國
如何對拒絕站立唱國歌及效忠,會被警方拘捕並落案控以妨礙學校活動及拒捕等罪名」今次呢件事點算? ...
佢地瞓左啫,等明天佢地開記招回應

上次美式足球球員當住特朗普吾企響身唱國歌又吾見比差人拉今次個重點係男童係古巴新移民,美國本土人想趕佢哋回國當然有萬種借口,香港人如杲能團結對付外來蝗蟲,將來必有希望

我覺得似係學校玩嘢對待新移民居多,通常會發生喺啲白人至上嘅區份。
不過我都認同香港要立國歌法,連對自己國家基本尊重都冇,係應該被罰。
講真,班獨派同黃絲咁懷念大英帝國嘅管治,佢地又有幾多個真係識唱英國國歌呢!

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-2-20 01:46 AM 發表
如何對拒絕站立唱國歌及效忠,會被警方拘捕並落案控以妨礙學校活動及拒捕等罪名」今次呢件事點算? ...
佢地會話 因為美國係民選總統 所以係無問題

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-2-20 12:28 AM 發表

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/936082-國際-稱美國國歌冒%E ...
美國人可以有槍,可以有自己投票的總統

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]