• 瀏覽: 93,570
  • 回覆: 619
  • 追帖: 7
+5
而家經濟唔好$800人情其實都算貴,仲要去到愉景灣咁遠就直頭唔想去㖭啦,唔去就人情都冇,bye bye。

引用:
原帖由 terada 於 2019-2-19 11:38 AM 發表
晚宴
去就五舊
唔去就三舊

午宴
去就三舊
唔去就兩舊

入場見到黑面,就慳返添
呢個系廿年前既價喎ching而家呢個價真係會比人小你㗎

網紅定係綱窮。。?🤣🤣🤣

最好學人哋老蕃,唔去人情唔使做。

引用:
原帖由 makm 於 2019-2-19 11:35 AM 發表
嗱,我估佢因無乜經驗而犯錯!試多幾次就會無事。
應該甘講, 事主下次就會醒d架喇。 

貴就咪鬼擇咁高級啦 正一港女
冇咁大個頭 笠咁大頂帽 

而家多左好多喱D冇家教女性,係女性。自以為是的臭X,網乜X紅啊?乞兒!

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2019-2-19 12:02 PM 發表
咩叫請飲?!

請飲梗係你出錢,請人地嚟飲,唔係人地夾錢嚟比你認威做show擺酒結婚
同意!無$扮乜豪?要人夾$俾佢威,痴線

斷交!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-2-19 12:41 PM 發表

4百蚊一位係正常酒店buffet價. 但搞婚宴既lunch buffet又多啲野做既.
不過都係個句, 如果請人飲得, 預左人情夠數俾錢就唔好擺喇...
A,咁又去返果個位喇;

我同意樓上個師資所講,食個餐大概值幾多咪封幾多係合理既,或者計埋地點

至於裝飾/佈置/包場/酒水其他所有野
其實真係同個客人無關

有d人仲會計埋影相攝影租衫乜乜叉叉入去,都onL9

新娘不要面,正臭西

現在的八九十後真不知所謂

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-2-19 11:27 AM 發表
婚宴人情公價幾多?Lunch Buffet又點計?近日WhatsApp流傳一則短訊,疑是一位即將出嫁的90後IG網紅Foodie發出,提醒獲邀出席其Lunch Buffet婚宴的朋友勿少付人情,而且指

https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2270000/2273539/wedding_exmobile_20190218_E_V2_1024 ...
無人叫你訂咁貴,比面就去,唔比面就食自己

經過今次既教訓,下次要小心啲喇

無錢就麥記擺酒啦網窮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]