• 瀏覽: 93,647
  • 回覆: 619
  • 追帖: 7
+5
個所謂網紅同準新郎都系垃圾, 比唔起就唔好充大頭搞LUNCH BUFFET. 無錢搞不如去大排擋搞算啦, .叫人唔好比少人情真系好乞衣.

引用:
原帖由 thank-777 於 2019-2-19 12:26 PM 發表

點會呀

香港大把狗公, 兵種

有狗公才有港女
其實,禮貌上,潛規則係接到帖,去唔去都要封人情嘅,不過,就唔使依照佢嘅規定,一定要封錢,或者一定要封夠佢要求嘅數目。

什麼網紅?有幾紅?呀豬呀狗都叫自己網紅

下次黎

咪郁。家陣老笠。

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-2-19 11:27 AM 發表
婚宴人情公價幾多?Lunch Buffet又點計?近日WhatsApp流傳一則短訊,疑是一位即將出嫁的90後IG網紅Foodie發出,提醒獲邀出席其Lunch Buffet婚宴的朋友勿少付人情,而且指

https://topick.hket.com/res/v3/i ... _20190218_E_V2_1024 ...
可能兩公婆同埋佢啲家人都係窮㗎,所以咪直接講出口費事蝕本收場囉可憐下啦!

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-2-19 12:28 PM 發表

其實,禮貌上,潛規則係接到帖,去唔去都要封人情嘅,不過,就唔使依照佢嘅規定,一定要封錢,或者一定要封夠佢要求嘅數目。
封返餅卡比新人

如果我係佢朋友

我會留言 "你結婚 關人忍士"

求其酒樓擺百日宴都收最少1000蚊一封啦,結婚驚朋友俾500,圈子問題。

引用:
原帖由 Evok 於 2019-2-19 12:06 PM 發表

嘩,潛規則還潛規則,但一般市價應該係
晚宴
去就二千
唔去就一千

午宴
去就一千
唔去就五舊
一人二千?一圍咪二萬四?五星級的君悅都係萬六七一圍炸…

愉景灣!甘來回時間、船費是否報銷呢?

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-2-19 11:27 AM 發表
婚宴人情公價幾多?Lunch Buffet又點計?近日WhatsApp流傳一則短訊,疑是一位即將出嫁的90後IG網紅Foodie發出,提醒獲邀出席其Lunch Buffet婚宴的朋友勿少付人情,而且指

https://topick.hket.com/res/v3/i ... _20190218_E_V2_1024 ...
咁貴,咪鬼擺酒啦!我比返個溫馨提示你,最近好窮,無理由要我無錢食飯去食你果餐架,所以我會做返$50人情已經多過一餐老麥。

阿豬阿狗都自稱網紅
但其實原來係網窮

新郎冇X用

冇錢咪戀擺酒,最仆街呢啲人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]