• 瀏覽: 93,563
  • 回覆: 619
  • 追帖: 7
+5
引用:
原帖由 terada 於 2019-2-19 11:38 AM 發表
晚宴
去就五舊
唔去就三舊

午宴
去就三舊
唔去就兩舊

入場見到黑面,就慳返添
依家晚宴八舊啦,五舊好Q多年前啦
物價上漲晒啦,十年前$500, 十年後點會都係$500呀
地鐵都加晒價啦

傻仔才去喇

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2019-2-19 12:02 發表
咩叫請飲?!

請飲梗係你出錢,請人地嚟飲,唔係人地夾錢嚟比你認威做show擺酒結婚
X 2

快啲開名po相啦

等睇戲

驚人封少過8舊, 即係你的生活圈子根本唔係去愉景灣的級數囉
你都係去屋邨酒樓擺啦

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2019-2-19 12:02 PM 發表
咩叫請飲?!

請飲梗係你出錢,請人地嚟飲,唔係人地夾錢嚟比你認威做show擺酒結婚
根據佔中三子請飲個案係去飲嘅找數喎

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-2-19 11:27 AM 發表
婚宴人情公價幾多?Lunch Buffet又點計?近日WhatsApp流傳一則短訊,疑是一位即將出嫁的90後IG網紅Foodie發出,提醒獲邀出席其Lunch Buffet婚宴的朋友勿少付人情,而且指

https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2270000/2273539/wedding_exmobile_20190218_E_V2_1024 ...
不知所謂。

個個唔出席妳未唔洗津貼囉!

引用:
原帖由 kelvinv2000 於 2019-2-19 12:10 PM 發表
乜香港有網紅呢種物體?我以為大陸才有!
香港的網紅收得皮喇

國內網紅市值幾千萬甚至過億

她們有份打起百億市值的抖音, 探探

香港網紅還在cheap 雞看那幾百元

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-2-19 12:25 PM 發表
驚人封少過8舊, 即係你的生活圈子根本唔係去愉景灣的級數囉
你都係去屋邨酒樓擺啦
根據佢咁寫,極有可能計算到佢啲朋友封5舊,所以話冇理由要佢貼每人幾舊。

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-2-19 12:11 PM 發表
全部唔去,等果pk女蝕十萬,買個教訓
點會呀

香港大把狗公, 兵種

有狗公才有港女

引用:
原帖由 來人啊 於 2019-2-19 12:23 PM 發表

依家晚宴八舊啦,五舊好Q多年前啦
物價上漲晒啦,十年前$500, 十年後點會都係$500呀
地鐵都加晒價啦
嫌少?
慳返
或者封張餅咭,利利是是吧!

邊有話唔去都要比 ?

唔去就睇你自己交情 $1 都可以唔比

去果d人正on9

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]