• 瀏覽: 2,921
  • 回覆: 41
[衣食足,然後知榮辱]![士可殺,不可辱]!漢奸走狗唔會明白依D中國文化及民族性格。

引用:
原帖由 路寅甲 於 2019-2-22 06:25 PM 發表

宗教神論係信奉, 除極端國家, 跟唔跟係有自己自由
你緊係係大6洗咗腦以為無神論係一種制度
吓!...宗教原來有自由,失敬失敬。
原來神父可以結婚
原來伊斯蘭女性可以在公眾地方除面沙

引用:
原帖由 路寅甲 於 2019-2-22 06:25 PM 發表

宗教神論係信奉, 除極端國家, 跟唔跟係有自己自由
你緊係係大6洗咗腦以為無神論係一種制度
宗教其實也只是另一種洗腦。
你信,就覺得佢好啱好有道理,唔信就覺得係洗腦。

、唔扮受辱又點玩民綷團結無知

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-2-19 09:55 AM 發表
中國是在被嚴重欺凌的幻想中長大的國家

到底世界上有哪個先進國家,還沒有試過辱華。英美德法,日韓意奧,甚至瑞典等這堆已發展國家,多多少少都曾被指辱華。這麼容易就辱華,是因為中國玻璃心的人口眾多。為甚麼這麼多玻璃心?

中國不是被嚴重欺凌的國家,但卻是在被嚴重欺凌的幻想中長大的國家。看看上面的辱華名單,那基本上就是復刻當年八國聯軍的line up。八國聯軍是清朝的事,但仍然在教科書裏與新中國的當 ...
毒果呢次呢篇野有啲水準
可以潛移默化班傻仔覺得踩低侮辱中國就係啲合理嘅事
久而久之就可以合理化
咁就可以繼續侮辱我地中國人
咁啲傻仔就以為係話中國人唔係話自己
咁就可以一邊踩埋啲傻仔一邊踩埋中國人

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-2-23 10:36 PM 發表

毒果呢次呢篇野有啲水準
可以潛移默化班傻仔覺得踩低侮辱中國就係啲合理嘅事
久而久之就可以合理化
咁就可以繼續侮辱我地中國人
咁啲傻仔就以為係話中國人唔係話自己
咁就可以一邊踩埋啲傻仔一邊踩埋中國人 ...
睇你㸃睇

引用:
原帖由 u6968078899 於 2019-2-23 02:07 PM 發表
、唔扮受辱又點玩民綷團結無知
你扮得咁似,都唔知你真定假!

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-2-22 09:22 PM 發表

吓!...宗教原來有自由,失敬失敬。
原來神父可以結婚
原來伊斯蘭女性可以在公眾地方除面沙
唔使敬, 持無神論你就認為要取替所有教會, 根本就無敬無畏統治思維, 我係無跟任何宗教, 無料畀人敬
我講嘅係信奉某種宗教嘅自由, 唔係你抝嘅具體宗教嘅規矩,
而且你啲宗教嘅認識係用嚟, 據我所知大部份天主教徒有結婚生仔...

https://www.youtube.com/watch?v=5ZHotxnnzZM

引用:
原帖由 三寸天堂 於 2019-2-23 10:07 AM 發表

宗教其實也只是另一種洗腦。
你信,就覺得佢好啱好有道理,唔信就覺得係洗腦。
成長必然被社會環境洗腦
唔單止宗教, 做人日日都畀人洗緊腦, 例如TVB洗緊在下腦內靚女嘅定義,
幸可選擇唔睇, 當然亦專重其他人繼續追劇嘅自由

引用:
原帖由 路寅甲 於 2019-2-24 12:30 PM 發表

唔使敬, 持無神論你就認為要取替所有教會, 根本就無敬無畏統治思維, 我係無跟任何宗教, 無料畀人敬
我講嘅係信奉某種宗教嘅自由, 唔係你抝嘅具體宗教嘅規矩,
而且你啲宗教嘅認識係用嚟, 據我所知大部份天主教徒有結婚生仔...

https://www.youtube.com/watch?v=5ZHotxnnzZM ...
同意,每個人都有思想自由,冇人可以改變我們思想自由,連北韓都吾得。
如果你認為極權統治者可以改變剝奪“自由思想”,你根本就是偏見或智商有問題...
話說回來,每個人既思想自由,我是十分之尊重。 可惜,當一群人有相同信仰,往往就會想去改變別人既思想及行為,如果你有讀歷史,相信有很多關於宗教既負面史實。所以我們要警惕宗教,警惕它們想獲得權力,在這方面,我是讚賞中國政府。
最後,人生最重要既並非“思想自由”,我記得中學時期,有位老師突然問一個問題,人生最重要是什麼....
[生命既延續  文化既延續]
以上我非常認同,“思想自由”是天賦,冇人可以剝奪,除非你自願放棄...就像那些人吃飯前必定念念有詞∼xx賜我飲食。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-2-24 01:39 PM 發表

同意,每個人都有思想自由,冇人可以改變我們思想自由,連北韓都吾得。
如果你認為極權統治者可以改變剝奪“自由思想”,你根本就是偏見或智商有問題...
話說回來,每個人既思想自由,我是十分之尊重。 可惜,當一群人有相同信仰,往往就會想去改變別人既思想及行為,如果你有讀歷史,相信有很多關於宗教既負面史實。所以我們要警惕宗教,警惕它們想獲得權力,在這方面,我是讚賞中國政府。
最後,人生最重要既並非“思想自由”,我記得中學時期,有位老師突然問一個問題,人生最重要是什麼....
[生命既延續  文化既延續]
以上我非常認同,“思想自由”是天賦,冇人可以剝奪,除非你自願放棄...就像那些人吃飯前必定念念有詞∼xx賜我飲食。
講到尾都係統治者思維, 恐怕失去統治權, 正如當年為維護洋思想, 將幾千年中華思想, 信養, 文化分類為封建, 迷信, 毒害, 一率打倒呢啲絕頂辱華嘅行為,

講得極權統治者, 係北韓畀領袖認為有自由思想嘅都冇命, 你能抝冇人可以剝奪思想自由,  據網上經驗係唔同得你爭論

如果有愛狗人士話樓主是「狗娘養的」,樓主應該不會覺得不是侮辱,還應該好樂意接受?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]