• 瀏覽: 10,555
  • 回覆: 212
+16
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-21 02:25 AM 發表

小型商人容易走佬,你買收藏品,有些全部是假,小型商人扮可憐,希望政府和大財團重建 他們可以高價出售資產
現在人人都淘寶, 想買在領展商場都無得買, 又貴又少選擇, 租貴的害處.....

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-2-21 02:27 AM 發表
星加波水牛車夜市,見到都開心香港人真係苦, 要成日對住領展d連鎖店
我見到星架波政府
可以自由填海先至羨慕
P.S. 吳美麗,先入為主,深夜港灣
重未出動 ge ??

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2019-2-21 02:35 AM 發表

我見到星架波政府
可以自由填海先至羨慕
重未出動 ge ??
星加玻係用盡土地先填海, 香港有成二個荃灣大的棕地,農地, 填乜野,俾人聽到咁無知, 笑死人咋

當計算租值引申整個資產估算。天下之事有黑和白

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2019-2-21 02:35 AM 發表

我見到星架波政府
可以自由填海先至羨慕
重未出動 ge ??
你講果d人我完全唔識, 你文不對題, 睇下版主理不理,我唔想再打老虎, 再睇天做人

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-2-21 02:19 AM 發表
你以前食飯疴屎, 衣家唔洗食飯疴屎啊! 台灣和星加玻政苦大力支持夜市和小商戶發展, 國泰民安, 反對壟斷, 好政府同乞人憎政府的分別!

只產品和服務有時差異有時合一。連天下產品,人,服務,和環境不能分割。製造特色

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-21 02:59 AM 發表

只產品和服務有時差異有時合一。連天下產品,人,服務,和環境不能分割。製造特色
不同地區有不同差異

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-21 03:01 AM 發表

不同地區有不同差異
有時劃一,劃一有差異商場

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-2-21 02:14 AM 發表

你講到咁容易做做下一萬蚊工變做四萬蚊工, 真係離地, 除了公務員之外, 無咩理由房署會俾一個入息上限超出要求的繼續入住唔理, 唔該唔好以大把公屋戶有錢而令領展強姦居民荷包講成理所當然! ...
你似乎不是香港人,竟然天真的認為入息審查會攔到香港人?

小弟的吹水只在時事和風月,小弟最憎在時事

引用:
原帖由 woshizhenzhen 於 2019-2-21 03:19 AM 發表

你似乎不是香港人,竟然天真的認為入息審查會攔到香港人?
你呢D根本係無証無據的指控, 做一個有用的人, 係會監察濫用公帑自肥的高官, 如炒緊十層樓, 拎緊公眾二份糧的前公務員如今高官張建宗呢d, 你反而無質問政府張建宗拎緊公帑成五十萬一個月, 自己又十間樓炒, 應否繼續免費入住呀公大宅,反而去無理取鬧把所有公屋戶講成個個搵幾十萬的有錢人, 如果係咁, 只怪政府失職無好好審查, 而政府對市民疴尿隔過渣, 會不咁易俾基層呃到呢?

好心做過有用的人, 監督班九官唔好浪費公帑, 而不是用全力打壓d搵一兩萬,住二三百呎公屋的平民啦, 你呢D思維在英美澳日丹麥荷蘭等國家會俾人笑小家種, 只識算住D基層, 而放任D最有錢拎盡公帑的人咋!

希望我呢個留言可點醒你, 或者點醒其他小心眼的人啦!

領展最賺是停車場,商場佢只是做靚後再賣個好價。

引用:
原帖由 零死04 於 2019-2-22 12:55 AM 發表
領展最賺是停車場,商場佢只是做靚後再賣個好價。
年年大加10%仲公開租俾外人

引用:
原帖由 index3650 於 2019-2-22 12:56 AM 發表

公屋居民幾時消費可以高過中產??
大話被股東講一百次就以為有人信!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]