• 瀏覽: 11,277
  • 回覆: 191
大灣區就係要嚟淡化『香港人身份』,去香港化,將香港變成大灣區的『一個城市』,中共心腸歹毒,想滅掉香港文化,將香港『食落肚』,為2047鋪路

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
引用:
原帖由 y2k2 於 2019-2-18 10:32 PM 發表
大灣區就係要嚟淡化『香港人身份』,去香港化,將香港變成大灣區的『一個城市』,中共心腸歹毒,想滅掉香港文化,將香港『食落肚』,為2047鋪路
樓主你以為香港係咩?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-2-18 10:38 PM 發表
樓主唔好唱衰大陸,反而要唱好!

大陸係所有 中華人民共和國人 過幸福生活嘅樂土,係社會主義天堂。

共產黨會 好好照顧 所有大陸嘅 中華人民共和國人。

所有中華人民共和國人都會願意返大陸 ...
咁做乜啲大陸人黎香港搶福利,大陸咁就唔會成日有人偷渡去外國啦

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-2-18 10:32 PM 發表
我相信唔使2047香港就會變成一個大陸城市,人人講晒普通話,同深圳廣州冇分別

🚩插滿香港

引用:
原帖由 西門町 於 2019-2-19 12:28 PM 發表

我相信唔使2047香港就會變成一個大陸城市,人人講晒普通話,同深圳廣州冇分別
2047重係集近平話事,香港已經玩完!

大灣區係香港的其中一個頂目,在此只係其中一個城市。香港在其他地方都可以表現佢在地球上的江湖地位,

咁都比樓主知道  想問樓主你係點知嫁

引用:
沒有中國,就沒有香港人

引用:
你鳩吹三月一日中共死期到,仲駛乜驚到時你話事啦!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-2-19 12:28 PM 發表

quán zhuǎn yòng pǔ tōng huà wén zì

引用:

智哥廣州好多人講廣東話架

引用:
不要無智了,
以前香港起三跑, 你們的理由是什麼? 今天你明白香港霸了大灣區的部分天空, 鞏固了航空權!
你們都是不會明白的。

引用:
香港本來就是一個小小的城市,市場很細, 沒有什麼了不起的, 忘記大香港主義吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]