• 瀏覽: 1,562
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
+5
香港公營醫療服務「爆煲」問題嚴重,政黨新民主同盟、人民力量等多個團體將矛盾直指持單程證來港的新移民,並於今日(17日)發

應將所有未滿七年嘅香港居民及單程證人士,掛號需加大500蚊收費!到時肯定急症室唔會有咁多人排隊睇醫生!肯定可立即舒緩公立醫院急症室人手!只係香港政府故意唔去實施計畫,任由班仆街垃圾單程証落嚟佔據香港市民應有資源及加重醫護人員工作負擔!其實市民預期去遊行倒不如實際啲去醫院 趕班單程證病人走啦!仲實際過你遊行啦!

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190217/bkn-20190217181739853-0217_00822_001.html

年香港市民咁多醫療事故死亡, 就係因為多得班單程證落嚟加重公立醫院醫護人員負擔而導致意外多左發生!

建議市民與期去遊行不如去醫院趕返單程證離開啦!仲實際!肯定醫護人員先多謝你~

2019年起走去公立醫院既單程全係狗

削減單程證, 刻不容緩。

呢班政渣有無參加港獨狗遊行

附件

FB_IMG_1550448644035.jpg(183.14 KB)

FB_IMG_1550448656308.jpg(137.32 KB)

FB_IMG_1550448670003.jpg(70.37 KB)

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-2-18 03:58 AM 發表
香港公營醫療服務「爆煲」問題嚴重,政黨新民主同盟、人民力量等多個團體將矛盾直指持單程證來港的新移民,並於今日(17日)發

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190217/photo/bkn-20190217181739853-0217_00822_001_01b.jpg?20190217210043

應將所有未滿七年嘅香港居民及單程證人士,掛號需加大500蚊收費! ...
到時D人咪一樣由睇開私家醫院回流返睇公院。

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-2-18 04:02 AM 發表
建議市民與期去遊行不如去醫院趕返單程證離開啦!仲實際!肯定醫護人員先多謝你~
叫泛民帶頭

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190224/bkn-20190224035201218-0224_00952_001.html
佢地大陸醫療服務就係咁對番同胞的,所以佢地單程死落黎湧住去睇醫生,去加重本地醫護人員負擔

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2019-2-19 08:02 AM 發表
呢班政渣有無參加港獨狗遊行
x2!
當日吊葉留嚇鬼果班杏加橙死哂未?
幫新移民成功爭取唔使住七年可以任攞福利班政棍,邊條L樣投票比佢地;

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-19 08:05 AM 發表
港人方丈真係好小器啊

港人北上製造每日150個,搶奪國內婦產科兒科資源,跟住拍拍籮友就申請個港人後裔落黎香港團聚,幾時見大陸同胞有出過聲鬧港人

而家啲早到香港既港人竟然小器地排斥啲遲黎者,扮晒高尚咁,港人後裔就算唔喺香港出生都係港人啫 ...
佢地上去吊人啲囡就得,
以為啲手尾唔洗搞嘅。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]