• 瀏覽: 3,130
  • 回覆: 33
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
笑完人,咁邊個贏呀?

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-17 07:00 發表
笑看天下:英國舢舨充炮艇
英國公投脫歐淪為民主的笑話。英國是民主制度發展較早的國家之一,英國人民也是民主素養較高的人群之一,然而,脫歐的決定居然如此草率,首相文翠珊也因備受工黨發動的不信任動議而碰得一鼻子灰。總之,無論是無協議「硬脫歐」、按照文翠珊的脫歐協議脫歐或不脫歐,都問題多多。英美採用的簡單多數制規定,多數選票支持的選項就會勝出,問題是,脫歐支持者完全無法接受這種情況。而最令人擔憂的是,如 ...
好文!謝謝分享!

引用:
原帖由 fly888f 於 2019-2-17 08:45 AM 發表
笑完人,咁邊個贏呀?
點知邊個贏?

大家都只係信中國會贏啫!

呢啲吹水嘢,講下笑下就得啫!

是騾子是馬,拉出來蹓蹓,咁埋乜都知嘍…係咪先!

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-17 07:00 AM 發表
笑看天下:英國舢舨充炮艇
英國公投脫歐淪為民主的笑話。英國是民主制度發展較早的國家之一,英國人民也是民主素養較高的人群之一,然而,脫歐的決定居然如此草率,首相文翠珊也因備受工黨發動的不信任動議而碰得一鼻子灰。總之,無論是無協議「硬脫歐」、按照文翠珊的脫歐協議脫歐或不脫歐,都問題多多。英美採用的簡單多數制規定,多數選票支持的選項就會勝出,問題是,脫歐支持者完全無法接受這種情況。而最令人擔憂的是,如 ...
英國脫鉤事件證明左太民主根本係唔work既, 用公投來決定一些咁重要既事係岸居。 一個社會窮人多, 富人少, 窩囊廢多, 精英少, 公投變相把重要的決定交給窮人及窩囊人, 岸居。
你試吓在香港公投每人派十萬蚊, 你估公投過唔過?

太陽己下山了!

航母係講 戰鬥群
否則零自保能力
英帝得一條航母
咪只係呢系美帝身邊做狗
北約會俾狗領導?乜邏輯

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2019-2-17 10:57 AM 發表
航母係講 戰鬥群
否則零自保能力
英帝得一條航母
咪只係呢系美帝身邊做狗
北約會俾狗領導?乜邏輯
人吾笑狗都吠啦!大蔭蒂國

領導人或者政權應該作出專業的決定。

公投即是唔願負責任;糧就我出,有鑊就齊齊孭。

中國又贏 

引用:
原帖由 fly888f 於 2019-2-17 08:45 AM 發表
笑完人,咁邊個贏呀?
咁你意下如何呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]