• 瀏覽: 21,245
  • 回覆: 342
  • 追帖: 1
+5
早前多個國家都表明抵制華為,指不會使用華為的 5G 設備和技術。未知華為是否心有不甘,還是要還擊,早前高層便指美國呼籲盟友的抵制行動,對其全球業務的影響微乎其微,又指澳洲和紐西蘭的巿場很小,還不及廣州

其實香港嘅市場更細,不過高尚港人嘅玻璃心就好大

新聞來源連結:

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2272918/華為高層放話不稀罕澳紐巿場 稱澳洲還不及廣州

咁請不要賣來香港

咁大陸人真係唔好再來我地大英女王的澳洲及NZ了
個度係屬於我地英聯邦既地方

咁咪好囉。不過我覺得係吃不到既葡萄永遠係酸嘅多啲囉。記得通知外交部邊啲小國(好似澳洲,新西蘭,娜威等)華為唔在意,唔使次次都攪大到外交層面咁大件事啦。

引用:
原帖由 yoshisan88 於 2019-2-16 12:42 發表
咁咪好囉。不過我覺得係吃不到既葡萄永遠係酸嘅多啲囉。記得通知外交部邊啲小國(好似澳洲,新西蘭,娜威等)華為唔在意,唔使次次都攪大到外交層面咁大件事啦。 ...
各國都沒尊重中國!

引用:
原帖由 做乜很 於 2019-2-16 12:00 PM 發表
早前多個國家都表明抵制華為,指不會使用華為的 5G 設備和技術。未知華為是否心有不甘,還是要還擊,早前高層便指美國呼籲盟友的抵制行動,對其全球業務的影響微乎其微,又指澳洲和紐西蘭的巿場很小,還不及廣州

...
以前D電器無中文說明, , 係呢十年中國強大左才有.因為當年日本仔同歐美睇香港唔上眼.

引用:
原帖由 wu0919 於 16/2/2019 12:06 發表
咁請不要賣來香港
你多了很多年華為設備

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wu0919 於 2019-2-16 12:06 PM 發表
咁請不要賣來香港
你唔用,但好多人想用

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-2-16 12:45 PM 發表

你多了很多年華為設備
咪係!
網上痕1000M光纖都係用華記modem

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-2-16 12:45 PM 發表

你申請到入藉先算..最怕你入移民局已當狗咁趕你走
英國護照入澳洲/NZ係VISA FREE的

人家制裁你啦,傻逼,地下很多沙呢。你不希罕哪你當初又跪求入去?

on79交幾佰蚊流動電話月費講話唔好用華為,真正白L痴.

巧呀有吉屎,有14億人做後盾,駛乜要益班西洋人啫

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-2-16 12:45 PM 發表

你申請到入藉先算..最怕你入移民局已當狗咁趕你走
入藉都冇用,塊皮又唔係白色,白皮殖民國連原住民都玩到要自殺啦。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]