• 瀏覽: 15,491
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
羅致光話30歲係少年咋,有排做

要請假只系借口。我感覺佢係唔想面對。系度逃避。。

打工仔悲劇

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-15 02:36 PM 發表
港人真係好貪錢啊
diu,你真係唔撚識字的文盲

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-15 02:36 PM 發表
港人真係好貪錢啊
唔係台灣人咩?

引用:
港人真係好貪錢啊
D人唔睇內文就留言,台灣呀!關港人吔事!

引用:
原帖由 股王1000萬 於 2019-2-15 02:36 PM 發表
生命在倒數時刻仍憂心工作,台灣一名醫生近日在Facebook分享了一個令人傷感的病例,一名30歲男子因胸痛而來求診,經檢查後發現患上末期肺癌。醫生要求他翌日覆診,再評估是否能開刀做手術,但他卻回覆要在

...
無奶油,台灣自由民主大省,何解巿民如此曲解台灣民生風氣,如何令港人安心生兒育女留下後代在台灣打工?

引用:
港人真係好貪錢啊
台北市立聯合醫院, 又關香港人事

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-2-15 04:01 PM 發表
要請假只系借口。我感覺佢係唔想面對。系度逃避。。
師兄有見地!
病人的原因,可能是籍口,不一定是事實
可惜好多人無分析能力,傳媒講乜佢就信到足,重要叻到話人蠢…

引用:
原帖由 tkkay623 於 2019-2-15 03:26 PM 發表

佢的老婆仔女要開飯!這是一個正常人會顧家的人正常想法!反而你只會想自己的想法至可怕!請你不要戀愛成家,做個毒宅就好不要害人 ...
唔係噃,我都唔知條台灣仔諗乜噃。
生癌唔醫一味搵錢,我明佢搵錢係為養家,但佢死咗就會有人失去丈夫,失去父親,失去兒子。失去親人同失去居所或冇飯開邊樣嚴重呢?

死了之後可以帶走d錢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]