• 瀏覽: 2,637
  • 回覆: 51
+3
白宮證實,美國總統特朗普將會簽署撥款法案,避免聯邦政府再次局部停擺,但同時會發布行政命令,宣布進入緊急狀態,尋求撥款,興建美墨邊境圍牆。

白宮發言人桑德斯表示,特朗普再次履行承諾,興建邊境圍牆,保衛美國邊境,確保安全。

預料兩黨達成的撥款協議,獲得通過成為法案後,會交由特朗普簽署,但特朗普尋求興建圍牆的撥款,將會大規模縮減。

外界相信,特朗普宣布進入緊急狀態的做法,將會受到司法挑戰。

=====

為左起牆, trumptrump真係乜都做得出.

緊急狀態啦, 美國很危險!

新聞來源連結:
https://sina.com.hk/news/article/20190215/0/1/84/白宮證實特朗普將宣布緊急狀態尋求撥款興建邊境圍牆-9770834.html

侵侵唔輸得所以一定要搵方法去贏達到自己連任目的,呢個民主總統好危險!

宣布屎急狀態
小心乘機搏亂
出兵打中國

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-2-15 11:02 AM 發表
侵侵唔輸得所以一定要搵方法去贏達到自己連任目的,呢個民主總統好危險!
民主選舉成功選左個癲佬出來.

咩叫, 證實xxx將宣布????

咁當宣布左定未???

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-2-15 11:05 AM 發表
宣布屎急狀態
小心乘機搏亂
出兵打中國
擔心美國遲早內戰多d.

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-2-15 11:08 AM 發表
擔心美國遲早內戰多d.
年尾就開始初選啦
佢學左小布殊果招
戰時總統
都會連任

有幾緊急呢,緊急到會死人,或緊急到會忘國

宣布緊急狀態就可以唔洗國會批都可以使國庫啲錢?

這是民主制度偉大之處,專制政權不會出現這個問題。
God bless America

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-2-15 11:11 AM 發表

年尾就開始初選啦
佢學左小布殊果招
戰時總統
都會連任
外面冇仗打, 唯有自己同自己打.

圍牆建好後
建議
墨國人挖地洞
到時,美國又可以挖地十八層來做地下圍牆,長做長有,恭喜美國佬

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-2-15 11:15 AM 發表
宣布緊急狀態就可以唔洗國會批都可以使國庫啲錢?
類似吧. 好似係緊急狀態可以有權批軍費, 調動軍隊之類.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]