• 瀏覽: 2,211
  • 回覆: 25
冬季流感高峯期公院淪陷,醫管局被批「加床唔加人」,有公院醫生將矛頭直指新移民,檢討每日150個單程證配額的討論再成焦點。公民黨議員楊岳橋今早在商台節目表示,應檢討單程證由內地單方面審批的問題,同場的香港社區組織協會幹事施麗珊則反駁,早前有公院醫護稱其處理的7至8成病人身份證是「R字頭」,就認定是代表...

哈哈 簡直係中國人的邏輯嘅表表姐
一話佢嘅問題就即刻射開其他人度 轉移視線

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190214/59257735

社處數字已顯示大陸新移民攞綜援, 比例冇一般人想像咁多.

輸入大量高學歷人士,城邦傑青夠人爭咩?要城邦傑青做洗碗掃地洗廁所?

聽條八婆喺電台狗噏好有衝動想打七佢

或 或 或
或者係外星人Tim la

施小姐一定係X

引用:
原帖由 copper101 於 2019-2-14 11:47 PM 發表
冬季流感高峯期公院淪陷,醫管局被批「加床唔加人」,有公院醫生將矛頭直指新移民,檢討每日150個單程證配額的討論再成焦點。公民黨議員楊岳橋今早在商台節目表示,應檢討單程證由內地單方面審批的問題,同場的香港社區組織協會幹事施麗珊則反駁,早前有公院醫護稱其處理的7至8成病人身份證是「R字頭」,就認定是代表...

哈哈 簡直係中國人的邏輯嘅表表姐
一話佢嘅問題就即刻射開其他人度 轉移視線
...
C小姐應該去下天水圍醫院屯門醫院睇睇

楊岳橋你走出來托咩,你返去問下你黨友邊個黨幫新移民來港一年就可以攞綜援,邊個黨引入幾十萬雙非啦,染頭扮正義

9成係本土香港人?! 即係阿哉果類福利L?!

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2019-2-15 07:39 AM 發表
楊岳橋你走出來托咩,你返去問下你黨友邊個黨幫新移民來港一年就可以攞綜援,邊個黨引入幾十萬雙非啦,染頭扮正義
佢當看不到

引用:
原帖由 kazaf7 於 2019-2-15 01:14 AM 發表
輸入大量高學歷人士,城邦傑青夠人爭咩?要城邦傑青做洗碗掃地洗廁所?
有學識有技能 都唔會黎香港喇

香港比班黃人攪亂晒喇

學油雞姐話濟

吊西都冇地方

點吸引後生仔女黎呀

見到呢條八婆個樣就憎!!

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2019-2-15 09:16 AM 發表
見到呢條八婆個樣就憎!!
個八婆都黑人憎,但楊岳橋一鳩樣
2組織出賣港人

楊ON Q 現在想將佢的黨前輩的罪行一一數出來嗎﹖

主題標籤 #楊岳橋
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]