• 瀏覽: 13,550
  • 回覆: 89
  • 追帖: 7
有d傻仔重巴到硬切割   中國人吾等同中國政府  共產黨吾等同中國人!   講果個無知 信果個白痴  !  中國人民共和國  係代表華人政權! 同唐朝  漢朝 明朝一撚樣只係名稱!中國人包含幾多族群?  令外一個問題係 中華人民共和國  吾等同中國人  咁又係咩人呢?  d弱智仔 幾重標準  比人昇完2把  扮吾知  下次又來過!  一d人架尊嚴都冇

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-2-14 03:28 AM 發表

好似呢度好中共唯穩員打乜紅眼大陸的成就,真係笑死人,佢班大陸酸民咁醒就唔駛偷人技術啦
八九十年代咩……仲偷人技術,
你老尾面對「華為」都唔敢再用呢招喇,
仲走出嚟柒?

引用:
原帖由 muddrex 於 2019-2-14 06:25 AM 發表

係美國,你可以反今屆政府但愛國,可以用自己投票權去選自己認同嘅黨派、候選人。所以好多人可以大聲閙、公開閙特朗普但依然愛國。
係中國,你反政府等於唔愛國,就算自己想中國好,只要你反對現在嘅政府,你就已經唔愛國。亦唔會有人敢、可以公開閙領導人。

呢個就係分別。 ...
選完又點?
只係無停息既紛爭。

引用:
原帖由 witherhill 於 2019-2-14 12:58 AM 發表

同意,大家諗下美國人可以上網鬧美國總統和政府,大陸人可以上網閙雜種和中共嗎?
如果要把監控權交俾美國或中共,正常人都令願俾美國啦!
美國連人地國家的領導人都可以趕落台甚至有D已經明刀暗箭地被處決咗,事件發生的時候你長大未?可以上網看看架

引用:
原帖由 okpak 於 2019-2-14 12:38 AM 發表
所以我從來吾理監吾監控
用google 一樣俾人監控
用wechat whatsapp 都俾人監控
不過有一點
我用google得罪左美國
美國難d吹得我漲
美國可以越洋通緝你,屈你洗黑錢,非禮,強姦,晚上對住電腦向佢女兒,老婆打J。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-2-14 07:47 AM 發表

你太吾了解歷史   中國幾千年歷由盛轉衰   都係因為朋黨之亂!白人歷史太短 其本由  羅馬滅亡後開始!而白人用架  制度法律都係 中東  雅典   羅馬   亂合而成!    其本上  白人歷史背景嚴重不夠  所以白人政治  一味較搶! ...
當年英國人搶完印度後,搶哂地去種鴉片,然後就賣去中國。
當年中國靠實力種好多茶葉,絲綢去英國,自己又無對等既貿易,搞到英國年年貿易唔平衡,為左拉平個貿易額,就種鴉片,仲要賣到超貴。

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-2-14 05:40 AM 發表

中共國的人留學去美國,移民揀美國,連黨官出事都沖入美國大事館,爭住買美國黃豆/大米,疫苗!
世上有比中共國的人更愛美國嗎?
呢個復旦大學的文痞又是標榜美國大學學位,這就是 口裏說不身體最誠實的典型中共國人種! ...
全中國有幾多人移民美國?幾多黨官出事沖入美國大事館?佔幾多比率?講爭住買,美國買中國嘢不知多幾多倍,貿易差額年年擴大。講移民,去澳丶加多過美國

引用:
原帖由 qq338 於 2019-2-14 08:16 AM 發表

美國連人地國家的領導人都可以趕落台甚至有D已經明刀暗箭地被處決咗,事件發生的時候你長大未?可以上網看看架
呢條友真係好低能。
被美國監控好咩。被中國監控都唔會好。
好多國家用完被美國佬即棄
美國佬既零和思維,你輸我贏,邊個同美國佬合作後會好好,邊個國家用左美式民主會好好先?

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2019-2-14 08:17 AM 發表

美國可以越洋通緝你,屈你洗黑錢,非禮,強姦,晚上對住電腦向佢女兒,老婆打J。
唔打JJ ~

睇吓得掛~

引用:
原帖由 會計界選民 於 2019-2-13 10:50 PM 發表
你們都用華為,還讓我怎麼監控世界?”

美國政府為什麼總是跟華為過不去?

對這個問題,我們也聽到了不少答案。其中有一個是頗有說服力的:即大家都用華為了,那美國拿什麼監控世界呢?為了驗證這個回答,刀客分別請教了三位網絡專家。

沈逸 (復旦大學網絡空間治理研究中心主任)

如果談美國人對通信的監聽,用西方媒體自己的話說,“美國監聽著全球90%的通信”。這一點,在斯諾登披露的“棱鏡計劃 ...
其實好多人話大陸野設後門,美國嘢唔會。
近期中興事件令人諗返起中興個老闆帶部電腦去美國開會,跟住部電腦入面賣去伊能既資料俾哂美國政府部門,之後中興被人重罰左。
事件證實左美國佬直頭唔洗密碼都可以將部電腦既資料俾哂美國。

編文很長...慢慢睇

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-2-13 11:54 PM 發表
互聯網由美帝發明、維護同管理

所以美帝有責任亦有義務監控同監聽互聯網。

你唔上網,美帝就監控唔倒你!

中華人民共和國可以自己搞個 內聯網,唔接上美帝嘅互聯網,甘美帝就無法子監控 中華人民共和國人! ...
美帝前,美帝後,奴才今日叩頭跪拜咗未

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-2-14 02:27 AM 發表
Sorry I am NOT  Chinese
I am a Hongkongese!!!!
I never use WAH WAI even free !!
because I am NOT  Chinese!!
快快滾出中國大地去啦

引用:
原帖由 我應該係男人 於 2019-2-14 02:17 AM 發表
用手提電話,就預咗俾人監視一切,基本上,依個世界係冇私隱嘅。問題,你想私隱流去俾一個有法治,定冇法治嘅國家呢?
法治的意思是什麼?沒証據就無視聯合國及國際法,出兵攻打其他國家,推翻他國政府,殺他國元首以至無數平民,是否法治國家所為?不合法地監控他國信息是否法國家作為?將監聽得來的信息以非國家安全理由去支持商業行動的是否法治國家作為?

法治的意思是什麼?拳頭大就是道理的意思嗎?實在搞不懂,越想越胡塗了...

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2019-2-14 08:17 AM 發表

斯諾登套戲已經話左畀大家知,就算你表面上關了機,只要有電的情況下,美國依然能夠開你個webcam睇你做緊乜。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]