• 瀏覽: 13,553
  • 回覆: 89
  • 追帖: 7
用手提電話,就預咗俾人監視一切,基本上,依個世界係冇私隱嘅。問題,你想私隱流去俾一個有法治,定冇法治嘅國家呢?

引用:
原帖由 會計界選民 於 2019-2-13 10:50 PM 發表
你們都用華為,還讓我怎麼監控世界?”

美國政府為什麼總是跟華為過不去?

對這個問題,我們也聽到了不少答案。其中有一個是頗有說服力的:即大家都用華為了,那美國拿什麼監控世界呢?為了驗證這個回答,刀客分別請教了三位網絡專家。

沈逸 (復旦大學網絡空間治理研究中心主任)

如果談美國人對通信的監聽,用西方媒體自己的話說,“美國監聽著全球90%的通信& ...
黑幫大佬 要睇著D細 要用上監聽搞局黑材料才可以穩著自己地位

中,美都監控,寧願俾美國監控,因為美國法律輕鬆,不輕易拉人。
你閙習土包子,在大陸被監控到,公安會上門拉人。
你閙川普土包子,在美國被監控到,美國警察唔會上門拉你。

看到華為5G崛起......現在就話別人手機監聽,監聽係我美國佬手,美國佬當然告訴你非常安全,到了大陸華為手我就覺非常危險.........真是不知廉恥
民主、言論自由、人權,呢D權利在任何國家通常都會受到美國不同程度的限制,佢老美根本係世界頭號恐怖份子,美國是最殘忍同獨裁的國家

引用:
原帖由 香江人 於 2019-2-14 02:19 AM 發表
中,美都監控,寧願俾美國監控,因為美國法律輕鬆,不輕易拉人。
你閙習土包子,在大陸被監控到,公安會上門拉人。
你閙川普土包子,在美國被監控到,美國警察唔會上門拉你。 ...
吾使拉  直接 開槍射殺!  當打獵咁打!   拉返去要養狗咁養   浪費資源😁

引用:
原帖由 witherhill 於 2019-2-14 12:58 AM 發表

同意,大家諗下美國人可以上網鬧美國總統和政府,大陸人可以上網閙雜種和中共嗎?
如果要把監控權交俾美國或中共,正常人都令願俾美國啦!
絕對錯誤; 最強的美國武器也將會是打你的; 但就算是落後的中國武器, 也是保護你的.

不要經常的自 Hi 的去踐踏自己的國家吧

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-2-14 12:41 AM 發表
根本就係咁
美國佬會保護大家
尾腳保護狸?

笑話嗎?

《“你們都用華為,還讓我怎么監控世界?”》~

美國佬又為華為推廣告了~

華為應該在全世界的媒體上打這句廣告:“放心使用華為通信設備,美國從此將難以監聽。”~

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-2-14 02:27 AM 發表
Sorry I am NOT  Chinese
I am a Hongkongese!!!!
I never use WAH WAI even free !!
because I am NOT  Chinese!!
見到好多香港人都出華為,也見好多強國人出「蘋果」,相信先生應該係出「蘋果」,加入強國一族?
香港人可以是非中國籍,例如日本、馬來西亞等,因此香港人未必是「中國」人。
但如果單單持有香港護照,香港身份證,便無可否認,是「中國人」了。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-2-13 11:54 PM 發表
互聯網由美帝發明、維護同管理

所以美帝有責任亦有義務監控同監聽互聯網。

你唔上網,美帝就監控唔倒你!

中華人民共和國可以自己搞個 內聯網,唔接上美帝嘅互聯網,甘美帝就無法子監控 中華人民共和國人! ...
即係你支持監控?

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-2-14 02:27 AM 發表
Sorry I am NOT  Chinese
I am a Hongkongese!!!!
I never use WAH WAI even free !!
because I am NOT  Chinese!!
Do you have a Hong Kong id card?

行得正企得正洗咩著衫阿
你有D咩驚比人睇到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]