• 瀏覽: 11,106
  • 回覆: 250
+5
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
中國有十幾億人,點樣唔肯留係大陸呀?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 05:19 PM 發表

一日150,今日又有150不肯留係大陸!
150係港燦啲親人

偽命題,因為中央根本沒有打算創造另一個香港。既然1997年已經收回香港,擁有一個現成的香港有咩必要創造另一個香港???

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 05:19 PM 發表

好平常的人口流動,目前都有40萬香港人上大陸居住或工作。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 17:19 發表

香港一日病死/自然死嘅人都超過150啦,你肯定唔知殯儀館同火葬場都要排好耐隊呢

傻L日日150人來港 咪又係你哋尼班窮撚要反大陸婜老婆

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:46 PM 發表

連同大陸結婚的港人都不想上大陸定居
啲窮鬼港燦番大陸點生活呀?

引用:
原帖由 101708858 於 2019-2-13 05:36 PM 發表
偽命題,因為中央根本沒有打算創造另一個香港。既然1997年已經收回香港,擁有一個現成的香港有咩必要創造另一個香港???
中共領導人確實有講過,在國內打造幾個小香港。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]