• 瀏覽: 11,118
  • 回覆: 250
+5
窮到絕境的在陸成仙。
窮些的想扮法來港搵雞會過新生活。
有些錢和權的便來港借腔講為暫居地再往歐美加生活,享受自由社會的生活,還帶埋大筆貪莊人仔換尾柑嘆細介。
總之刀係哥句 愛腳是為了工作,兒民是為了生活。
總之一個字[ 逃]。
這是大$0.5們內心真實寫照,可能人之將屎奇言也善吧。
口口聲聲愛腳的正字朋擋們,衰然企地仍然留講蠶食緊腔講正苦水糖之源,米個個都有兩手準備,細色吳對米個個身懷外腳護照除時逃生,貪南者們的虛倪與欺詐令人作吐。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
由自悲變自大的心理學教材

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-2-13 09:36 PM 發表

有乜計,甘多香港人去申請落來,怪得邊個
如果大陸人唔系自己想落黎,果班香港人申請佢地落黎唔通系用威逼手段?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-2-14 08:23 AM 發表

大陸係想消滅香港,即係同化你地
大家中國人同化咩???除非你打算做港獨,否則唔會講呢D說話。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:59 PM 發表

無可能,無人敢整一個ICAC
ICAC唔係直屬督爺係冇銀用嘅。

引用:
原帖由 101708858 於 2019-2-13 09:32 PM 發表

小香港又點算香港?再講我從未聽過有中央領導人講過呢番話。反而經常聽中央領導人話要鞏固同發展香港的優勢,講明一國兩制唔會變形,講明中央希望香港點好點好,同國家一齊發展。

從未聽過中央領導人仇視/搞衰香港,根本香港係自己的領土,自己的地盤,話中央要害香港呢D概念從來都係反對人士的自我迫害妄想。。。。。。。。。 ...
咁你要讀吓歷史和鄧先帝談話。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-2-14 12:02 PM 發表

咁你要讀吓歷史和鄧先帝談話。
咩歷史同鄧先帝談話?你講來聽下先。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-2-14 12:01 PM 發表

ICAC唔係直屬督爺係冇銀用嘅。
港督正正係香港最大的獨裁者,係民主的敵人。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
因為香港門口打開,D錢可以自出自入。
所以大陸人千方百計將D唔見得光嘅錢運來香港,第時有乜事都可以走佬來香港長歎!

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-2-14 12:10 AM 發表

香港咁多外國優質貨,封閉大陸人咪湧落嚟囉
証明人地要的是'外國優質貨',不是香港優質貨!!

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-2-14 09:24 AM 發表

有問題咩,美國富商難道沒有兩手準備。難道會將所有資金放在美國。窮L不見明白。
英女皇都是放d資產在外國啦, 個班白痴仔知個屁!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]