• 瀏覽: 11,117
  • 回覆: 250
+5
比多一百年佢都搞唔到..

基數唔同姐

0.1%既大陸人黎香港
同0.1香港人返大陸既分別

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
高樓大廈,是城市進步的標誌。

十年河東河西,,Shenzhen已經是一實例。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:47 PM 發表

因為大陸人係無法創造出一個有香港法律的香港,所以扮唔打算創造!
多餘,點解要創造多一個香港。

樓主唔好睇到香港咁勁, 上海, 北京 ..... 勁過香港啦 !

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
冇錯!大陸好多城市已超越香港,鐘意落嚟嗰班係鄉交城市冇乜知識!大城市有學識搵到錢嗰班唔會嚟香港住

因為大淨係識造深圳

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:47 PM 發表

因為大陸人係無法創造出一個有香港法律的香港,所以扮唔打算創造!
香港法律都係中國法律的一部分,人哋實際上就冇必要創造,因為中央已經擁有香港的一切。

還需要創造咩??

樓主你為何難為自己及你啲長輩呢?

引用:
原帖由 patshw 於 2019-2-13 10:59 PM 發表
大陸當然唔會創造另一個香港,北京只係諗點利用香港,然後消滅佢。
中央做乜要消滅自己的野?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 05:19 PM 發表

一日150,今日又有150不肯留係大陸!
如果真係咁想來,應該每日放萬5人來。兩年已經多過你香港人

引用:
原帖由 101708858 於 2019-2-13 05:36 PM 發表
偽命題,因為中央根本沒有打算創造另一個香港。既然1997年已經收回香港,擁有一個現成的香港有咩必要創造另一個香港???
大陸係想消滅香港,即係同化你地

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-2-13 07:33 PM 發表

泛民真系無恥,當然話人道主義,所以從75加到150的是泛民,今日鬧150個的又是泛民。真系神你,鬼又系你。只是系搞破壞,沒有建設的垃圾。
正PK

引用:
原帖由 泉船 於 2019-2-14 04:48 AM 發表

高樓大廈,是城市進步的標誌。

十年河東河西,,Shenzhen已經是一實例。
中國好多城市已經超越咗香港,係班港蛙坐井觀天不思進取!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]