• 瀏覽: 11,126
  • 回覆: 250
+5
唔嚟腥港,點攞綜援

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
智將們:中國13億人,黎左香港有幾多人(%)

井底之娃

無聊 post

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
如果系廣東人,有八九成系唔想來香港.

廣東大陸,個個有錢分.有d村一年一個人分十幾廿萬都有.

你估香港生金蛋周圍有得執牙,大陸留住戶口本除時千折致富牙

樓主你番過大陸未阿
我曾經見過唔止一個大陸女仔一聽對方系香港仔然後即撒手擰頭
跟你去香港挨?

同埋我想講
大陸就係大陸, 香港就系香港
大陸唔洗複製都已經打敗香港啦
近近地番深圳望下啦
仲系度7懵懵開Post...

使乜創造另一個香港,香港已回歸22年,既然係自己地方做乜要造多個陽嚟

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 05:19 PM 發表

一日150,今日又有150不肯留係大陸!
好似係香港人主動申請先落得來架喎

我一定做到, 但一定要港英的政治部,深夜破門打到豬頭, 第一代打到做順民, 第二代便做乖乖,二代人就可做另一個香港。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:46 PM 發表

連同大陸結婚的港人都不想上大陸定居
港燦係大陸可以做得乜?高科技又唔識 連支付寶都唔識用

引用:
原帖由 francishonlkl 於 2019-2-13 10:33 PM 發表
樓主你番過大陸未阿
我曾經見過唔止一個大陸女仔一聽對方系香港仔然後即撒手擰頭
跟你去香港挨?

同埋我想講
大陸就係大陸, 香港就系香港
大陸唔洗複製都已經打敗香港啦
近近地番深圳望下啦
仲系度7懵懵開Post... ...
香港廢青成日自我感覺良好 以為高人一等 有八達通卡就唔識再進步

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]