• 瀏覽: 11,114
  • 回覆: 250
+5
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 08:58 PM 發表

即係大陸搵唔到食,好多人無工做!
你有本事上大陸發展大把世界,窮鬼港燦係香港食綜援!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 20:59 發表

無可能,無人敢整一個ICAC
當然啦,ICAC自己都貪,收泛民咁多黑金,又無人可以有權拉佢,當然無人敢整

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 04:36 PM 發表
無論起幾多高樓大廈,又咩創新科技,搞呢搞囉!搞咁多野,始終d大陸人就係唔肯留係大陸,要來香港!

填多幾個大嶼山,都唔夠住!
我不希望大陸再多一個咁pk既香港

有點廢話,大陸何須再大陸建一個香港。

大陸有好多新興行業 商機好大

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 21:28 發表

689單嘢明顯係!
但你唔講下ICAC放生幾多泛民?ICAC無收泛民錢講到無人信

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-2-13 08:49 PM 發表

中共領導人確實有講過,在國內打造幾個小香港。
小香港又點算香港?再講我從未聽過有中央領導人講過呢番話。反而經常聽中央領導人話要鞏固同發展香港的優勢,講明一國兩制唔會變形,講明中央希望香港點好點好,同國家一齊發展。

從未聽過中央領導人仇視/搞衰香港,根本香港係自己的領土,自己的地盤,話中央要害香港呢D概念從來都係反對人士的自我迫害妄想。。。。。。。。。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 09:28 PM 發表

689單嘢明顯係!
你講來聽下點解係先,睇下你有冇做功課還是純粹齋亂嗡。。。。。。。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 05:19 PM 發表

一日150,今日又有150不肯留係大陸!
有乜計,甘多香港人去申請落來,怪得邊個

香港便瀝隋處可...原因之一

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-13 09:25 PM 發表

無人叫你來香港,來左亦可以返鄉下!
生於香港,我就有責任搞好香港,搞走你班廢柴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]