• 瀏覽: 5,281
  • 回覆: 57
美國唱衰華為,已經破壞左自由經濟

引用:
原帖由 leehoq 於 2019-2-12 02:21 PM 發表
客觀性去分析,老尾以"危害'國家安全為由去四處抺黑
但由始至終都沒有拿出任何實質証明
其實佢只需有証有據,根本就唔需要週圍"唱"都沒有多少國家或地區會用.
但現時俾人既感覺係打"橫'來,你用我就封鎖你.
完全顯露老尾原來本色.
所以我由始至終都好贊成質質做總統.
因為佢可以令世人認清咩叫"美國優先" ...
中國共產黨法律規定民間企業必須配合國家要求,即係共產黨要華為竊取外國科技,情報都要照做。你係外國領導人,放心俾一間咁嘅公司主宰自己國家5G網絡?

美國查華為查左10幾年,要證據唔使咁心急。

引用:
原帖由 leehoq 於 2019-2-12 02:21 PM 發表
客觀性去分析,老尾以"危害'國家安全為由去四處抺黑
但由始至終都沒有拿出任何實質証明
其實佢只需有証有據,根本就唔需要週圍"唱"都沒有多少國家或地區會用.
但現時俾人既感覺係打"橫'來,你用我就封鎖你.
完全顯露老尾原來本色.
所以我由始至終都好贊成質質做總統.
因為佢可以令世人認清咩叫"美國優先" ...
多年前侯賽恩根本無晒料,佢老尾係都係屈人有威脅去搞人

身體郤很誠實

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-2-13 07:46 AM 發表

中國共產黨法律規定民間企業必須配合國家要求,即係共產黨要華為竊取外國科技,情報都要照做。你係外國領導人,放心俾一間咁嘅公司主宰自己國家5G網絡?

美國查華為查左10幾年,要證據唔使咁心急。 ...
邊條法規

把口就同美國佬say no,依招絕👍

有民主就方便美國來推翻,  美國無把握傀儡勝出的話,就指派臨時總理。。。扣押澳洲'資產要買美國武器, 澳洲人打澳洲人,  內戰不遠!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-2-13 07:46 AM 發表

美國查華為查左10幾年,要證據唔使咁心急。 ...
查咗十幾年,有證據就攞出嚟,法庭見。駛唔駛查多100年??廢嗡!

歐洲很多運營商的5G建設都依賴於華為的設備,而5G可以廣泛應用於製造業、無人駕駛和醫療保健等產業的高速網絡連接,如果華為遭禁,那麼歐洲在通信領域的保持競爭力的努力將遭受重挫。

德國電信公司在內部評估中說,5G網絡必須建立在現有的4G基礎設施之上,而4G基礎設施已經廣泛依賴華為設備。因此,這些人士說,如果華為產品被徹底取締,企業被迫全部拆掉所有的設備,這會讓該行業付出幾十億歐元的代價。
問題來了,更換設備,誰買單?

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-2-13 07:50 AM 發表

多年前侯賽恩根本無晒料,佢老尾係都係屈人有威脅去搞人
呢次有別於上次.今次係涉及到歐洲各國既基本利益.
現時已有跡象表明,不用華為5G,將會落後它國.
而且要本地電訊商花錢去維護過期既4G.
在商言商就不會再人願去投資(澳洲之前已有類似案例)

美國贏定輸都仲係未知之數,不過國格就真係輸晒

【就算全世界背叛,還有我挺你!】~

感激涕零~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]