註冊 登入



打印

[本港新聞評論] 半馬挑戰組突改時限 跑手報海關

半馬挑戰組突改時限 跑手報海關 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
【明報專訊】在渣馬賽前不足一周,大量參加「半馬挑戰組」的跑手取得賽事手冊查看時,才發現比賽時限由過往3小時,突然減至2小時25分鐘,並到大會facebook留言投訴,擬向消委會及海關投訴。海關表示,至昨午5時,就此接獲兩宗有關《商品說明條例》的舉報。


搞咩啊今年,未開跑已經咁多投訴,名額大量減少,連時間都突減半小時?


新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20190212/s00002/1549908595713/%e5%8d%8a%e9%a6%ac%e6%8c%91%e6%88%b0%e7%b5%84%e7%aa%81%e6%94%b9%e6%99%82%e9%99%90-%e8%b7%91%e6%89%8b%e5%a0%b1%e6%b5%b7%e9%97%9c



精選樓盤
太多無謂人阻住跑道,同意大會。


垒起七星灶,铜壶煮三江。摆开八仙桌,招待十六方。
来的都是客,全凭嘴一张。相逢开口笑,过后不思量。
人一走,茶就凉。有什么周详不周详!
又投訴


低能。田總畀選手轉組可以跑足3個鐘已經無得投訴。



投訴之都唔係浪得虛名架


[隱藏]
香港人真係好L好笑…… 投訴之都並非浪得虛名


大陸人後代扮香港人,
咪剩係識投訴



佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
自己跑得慢投乜訴吖


回覆 引用 TOP

呢d小事有乜好投訴?  下次唔參加咪算


本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。
絆倒人的事是免不了的,但那絆倒人的有禍了!

回覆 引用 TOP

投訴d賽員都應該係不符合資格,
但可以轉組做乜都要投訴呢?



[隱藏]
報海關  消費者永遠是對的


回覆 引用 TOP

如影響到肯亞選手螺唔到獎金, 以後唔來玩, 渣馬賽事會降級


跑唔快 阻住曬


唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
全馬國際賽事人地係搵食架, 無理由要比業餘嘉年華組別影響成績, 業餘組別搵過第二日攪就最安全啦


回覆 引用 TOP

又投訴?
有得玩又投訴
無得玩又投訴
要求按照比賽規定又投訴
發生意外又投訴
救護員怎樣救護傷者又投訴
傷者教唔返又投訴

大部份香港人已經變成港孩
眼中只有佢哋
要求全世界照顧佢哋,世界只能為佢哋而轉

對付刁民,最好係喺賽事當日,喺街上小九佢哋,阻礙佢哋都唔錯呀!



[隱藏]
兩個半鐘外完成其實已經係相當相當慢…咁慢學乜人報挑戰組?挑戰最慢呀?


 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。