• 瀏覽: 2,903
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 litiangao 於 2019-2-12 07:38 AM 發表
公院病房迫爆掀起叫停每日150個單程證配額的討論,有公院放射治療師形容,每日工作中,10個病人有7至8個身份證都為「R字頭」,相信大部分是新移民。 「R字頭」約於2000年前後開始使用,象徵持單程證和「R字頭」約於2000年前後開始使用,象徵持單程證和護照的新來港(包括內地及外地)人士;而隨着有關字頭號碼已用盡,2011年8月1日起入境處開始簽發「M」字頭的身份證予新登記領取身份證的人士,包括每年 ...
秘咩密吖,估計個治療師、樓主、絕大多數港L,老豆老母不是新移民么?

引用:
原帖由 表久里鬚鬚汪 於 2019-2-17 10:20 AM 發表

班蝗蟲害人不淺
蝗蟲後代罵蝗蟲,變了害蟲?!

趕走班低質新移民啦!團聚去大媽區唔好走黎搶本地人資源

引用:
原帖由 immsjn 於 2019-2-17 10:30 AM 發表

秘咩密吖,估計個治療師、樓主、絕大多數港L,老豆老母不是新移民么?
要不是中國,香港人的公營醫療系統點會爆炸?
新移民唔緊要,但一心諗住落黎搶政府資源就係可恥!早幾代內地落黎既人有骨氣有腰骨,今時今日果班大部分唔要面死纏住香港攞著數

引用:
原帖由 表久里鬚鬚汪 於 2019-2-17 11:16 AM 發表

蝗蟲又係到鳩up
只聞害蟲哼哼唧唧悲嗚~好痛苦咁!

反過來說......港英餘孽一看就知........!!
所以嗎.......千萬別玩這東西........未弄死別人先弄死自己........!!

南亞都係R字頭
無知真可怕

引用:
原帖由 表久里鬚鬚汪 於 2019-2-17 07:27 PM 發表

有無滅蝗蟲藥水
有,不過噴害蟲用~~

挑起族群茅盾係最好嘅選舉議題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]