• 瀏覽: 19,427
  • 回覆: 118
  • 追帖: 3
想知法官是否前公民黨成員??那個被通緝律師又係咪公民黨成員??

解作癲狂已是文雅!
其實大狀當時問個官你係咪痴能線

身為律師都冇言論自由,可悲

唔明點解審咁耐?就算你唔認罪,個官有「權」判你罪名成立。過往全世界數以億計否認控罪嘅被告,被法官判處罪名成立。

引用:
原帖由 angux123123 於 2019-2-12 08:02 AM 發表
呢D case可以打成40日已經白痴
一句「Are you insane?」出通緝令? 
真係傻咩!交通case要40日,正常再長些4、5日乜都完,裁判似乎和大狀鬥法,最後大狀也怕怕鬆人吾同對方鑽牛角尖,大狀很正常喎!

引用:
原帖由 4player 於 2019-2-12 08:30 AM 發表
解作癲狂已是文雅!
其實大狀當時問個官你係咪痴能線
應該+FXXKING 先至係駡判宮

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-2-12 07:36 AM 發表
狗棺被人懷疑係咪insane就發晒狂。呢啲正正係針拮到肉才知痛。以往放生咁多黃色物體同強奸犯仲唔準人批評。
就咁睇, 1句insane拉唔到 lor
但擺明借d 2, 公報私仇la

梁大狀沒有出庭,透過律師知會何官,指他再收不到被告的指示,故決定撤出本案,何官認為他不尊重法庭及她本人,即時簽出通緝令,成為本港司法史上首宗裁判官緝拿大狀歸案的事件。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-2-12 07:27 AM 發表

本報得悉,東區裁判法院暫委特委裁判官何麗明在農曆年三十晚(二月四日)根據《裁判官條例》簽發拘捕令,通緝執業大律師梁耀祥(Kelvin)歸案,有關通緝手令踏入豬年前送到律政司刑事檢控科,至今尚未執行手令拉人。據知,何官去年底審理一宗行人疏忽過馬路的案件,梁耀祥代表被告抗辯,該案原屬簡單案件,卻打了超過兩個月仍未完結。梁大狀在審訊期間更不斷與何官針鋒相對,甚至公然在庭上質問何官:「Are ...
海外……

司法界典範就真,咁都打左40日仲未完,三方加埋吾少得過10萬/日,3條粉腸又為司法界進賬幾百萬

引用:
原帖由 明日巨大的碼頭 於 2019-2-12 08:33 AM 發表

真係傻咩!交通case要40日,正常再長些4、5日乜都完,裁判似乎和大狀鬥法,最後大狀也怕怕鬆人吾同對方鑽牛角尖,大狀很正常喎!
唔咁打法一千幾百萬律師費係走唔到, 佢可以做業主喇

輸股票輸到傻咗?

唔依班馬線過馬路係咪罰得好重?要出珅大律師打?個被告真係好多錢。

引用:
原帖由 見習初級新手 於 2019-2-12 08:40 AM 發表
輸股票輸到傻咗?
因為有條大客, 所以開心到傻頂喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]