• 瀏覽: 9,877
  • 回覆: 120
+3
引用:
原帖由 W個xyz 於 2019-2-12 01:30 PM 發表

呢d咪衰格囉! 用全球化賺盡別國着數, 到俾人超越嗰陣就想用甚麼甚麼禁售試圖阻止他國進步, 同時又精神分裂咁想強逼別國購買指定貨物, 十足十黑社會行徑! ...
真係, 只可以佢贏哂, 自己做大佬話哂事...

極端主義國家

顯而易見,全球惡霸就是美國。威脅恐嚇惡意誹傍別人。。喊賊捉賊就是美國

引用:
原帖由 攻民孽畜羊鱷橋 於 2019-2-12 01:31 AM 發表
美國國務卿蓬佩奧周一(11日)起展開一連五日的歐洲訪問,率先到訪匈牙利首都布達佩斯。他警告,如果各國繼續與中國電訊巨企華

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190212/photo/bkn-20190212000142076-0212_00972_001_01b.jpg?20190212011253

鬥唔過華為就出古惑,使橫手。以為夠悪就得?冇咗華為先進5G技 ...
果然係咁

根本冇證據,只係用強

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-2-12 01:37 AM 發表
冇佐老尾核心技術邊有華為5G產品?等睇老尾禁止出口給中興華為,既時令呢兩間間諜騙子公司休克!😅😅😅
禁呀? 好呀。賺小咗嗰條數係咪特朗普私人補貼先? 唔係嘅話我驚會有人暗殺總統囉。

引用:
原帖由 WPGLY 於 12-2-2019 01:37 AM 發表
冇佐老尾核心技術邊有華為5G產品?等睇老尾禁止出口給中興華為,既時令呢兩間間諜騙子公司休克!😅😅😅
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/1958896-財經-華為手機內地銷售稱冠+蘋果出貨量跌近兩成
市場研究機構Gartner報告顯示,華為2018年的半導體採購支出增加45%,為全球第三大晶片買家。據其推測,華為去年的半導體採購支出超過210億美元,全球排名超過戴爾(Dell),而戴爾的晶片採購額亦按年增長27%。去年全球十大晶片買家中,中國廠商佔四席,當中包括華為、聯想、小米及步步高電子;而最大晶片買家首兩位為三星和蘋果公司。

上次禁售半導體晶片俾中興,美國的半導體公司股價立即大跌
華為比中興大得多,係全球第三大晶片買家
而全球十大晶片買家中,中國廠商佔四席
美國制裁華為,中國冇可能唔郁蘋果卦?若iPhone賣唔去,又洗乜買晶片
晶片供應商多是台灣、南韓及美國公司,建設一條10納米的半導體生產線,耗資最少幾百億港圓,突然之間冇晒訂單,點捱落去?
經濟全球化,一環扣一環,玩貿易戰冇蠃家

老尾又恐嚇

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-2-12 01:37 AM 發表
老尾晶片公司等食蕉

美帝越係威脅其他國家唔准用華為,越更加顯得呢個同所謂網樂安全完全無關。如果真係所謂網絡偷聽理由,咁你美國自己禁華為咪得囉,人哋歐洲被人偷聽係歐洲人自己笨柒蝕底嗻嘛,關你美國人乜事?

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-2-12 05:53 AM 發表
《美5G技術與我國差距多大?西方報告給出答案:中方領先1到3年》~

最多都係三年啫,又吾係十年,又得追嘅,加緊努力吧,好收手啦 ~
科技嘅嘢,一個 product cycle 都未使三年。你有5G,人哋玩6G 囉

引用:
原帖由 向井千秋 於 12-2-2019 07:28 AM 發表
點解中國唔在各場合提醒各國美國竊聽的罪行?
習主席打過電話俾德國總理默克爾,想話俾佢知佢個電話被美國竊聽
但被正在竊聽的美國特工聽到,即刻整到個電話斷線

美狗遲吓話邊個同華為做生意就出兵打佢

引用:
原帖由 alonepcgame 於 12-2-2019 07:37 AM 發表
做哂話為五G,咁老尾怎樣同現在一樣去竊聽全世界,到的得大陸知,老尾就什麼都不知道。🤭🤭🤭
如果北京申請加入五眼聯盟,變成六眼聯盟,共享情報,咁ok嗎?

而家鹵味擺明用政治手段封殺華為,已經唔係系統上有咩問題,而係鹵味話有就有,話唔準用就唔準用。如果華為同每個國家嘅電訊公司合作,用專利權同呢啲公司成立子公司在當地發展網絡,利潤會減少但可以做大個餅同插旗。而對五眼聯盟就放棄市場禁止使用專利技術,由得呢啲國家自己發展。只要市場佔有率夠大,當市場成熟時就可以比較到優劣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]