• 瀏覽: 950
  • 回覆: 9
美國馬里蘭州陶森大學(Towson University)上周出現一名疑似中國大媽,於校內拿着其兒照片,四出問路過女同學

依D咁瘋狂野蠻愚蠢既行為祗有操普通話既某國大媽先做得出,就同周街戇鳩鳩跳廣場舞既大媽ㄧ樣乞人憎!SB

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190211/bkn-20190211180119220-0211_00952_001.html

個女人講英文定乜話?

引用:
原帖由 atang 於 2019-2-12 01:16 AM 發表
個女人講英文定乜話?
蝗蟲講乜語言?

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-2-12 01:38 AM 發表

蝗蟲講乜語言?
除非你係差差賓賓,咪講你老豆老母講嘅話囉!

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-2-11 11:32 PM 發表
美國馬里蘭州陶森大學(Towson University)上周出現一名疑似中國大媽,於校內拿着其兒照片,四出問路過女同學

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190211/photo/bkn-20190211180119220-0211_00952_001_01b.jpg?20190211190124

依D咁瘋狂野蠻愚蠢既行為祗有操普通話既某國大媽先做得出,就 ...
得兩幅相,話乜都得,我話佢就係你阿媽嚟囉!

會唔會時日無多?

引用:
原帖由 benho118 於 2019-2-12 01:43 AM 發表

除非你係差差賓賓,咪講你老豆老母講嘅話囉!
中國網絡打寫員真孝順,成日老豆老母掛口邊!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-2-12 01:46 AM 發表

中國網絡打寫員真孝順,成日老豆老母掛口邊!
點及得你咁孝順!你不嬲都帶埋老母開工架啦!

引用:
原帖由 benho118 於 2019-2-12 01:49 AM 發表

點及得你咁孝順!你不嬲都帶埋老母開工架啦!
中國網絡維穩打寫員又要轉移話題講佢老母!請專注討論本貼主題「華大媽美國校園隨機搵新抱」事件!我就話本事件只係冰山一角,中國大媽的行為代表中國人不知廉恥自以為是世界中心的本性!

話唔定大媽想磨豆腐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]