• 瀏覽: 16,278
  • 回覆: 148
+5
引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 10:21 PM 發表

出4K都冇用啦, 電視台冇用4K拍攝, 電影都好少4K
你影音知識嚴重不足,尤其電影方面……

引用:
原帖由 spy12 於 2019-2-11 10:01 PM 發表

平價自然出貨量高,例如一部Sony oled價錢起碼買到幾部小米電視以上。不過電視唔同手機,通常用到壞先換,我就唔會貪平情願一炮過買部好d既。
康熙和O Brian 唔鐘意新力

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-2-11 10:59 PM 發表

德律痴根?

2008 - 2015以所謂直燒的名,賣山塞垃圾!

連X澤有得賣的香港牌子,Vdigi,都比唔上!

而家係內地大牌子年代!
現在的Telefunken跟Borgward再現一樣都是騙局,買長虹好過

我都想

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-2-11 11:38 PM 發表

你影音知識嚴重不足,尤其電影方面……
你話開放頻譜嗎?? 即係電視台播4K電影?? 定係UTUBE網上睇呀??
同頻譜無關嘅,你講買4K藍光機+4K電視呀?

好快有叫雞津貼

引用:
原帖由 陳晴 於 2019-2-11 05:09 PM 發表
用返舊電視加機頂盒唔得咩?
萬部電視買到幾多部機頂盒?
幫多幾多倍人?或慳返幾多錢?
又話環保?推萬部電視垃圾出黎?
間指定回收商又豬龍入水.
呢D舊電視而家仲唔推出黎回收, 以後就沒有人會再回收, 你條撚樣一D都唔知, 又學人講環保

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 閒話一句 於 2019-2-11 10:23 PM 發表
高清睇馬與收音機不同步的,啲阿伯到又嘈一餐
高清好似係慢過模擬制式半拍咁, 有時喺走廊會聽到唔同步既電視聲...

引用:
原帖由 6674 於 2019-2-11 06:16 PM 發表
電視會爆炸的,千祈吾好送,水洗吾清
俾二千蚊禮巻,往各大指定電器舗自由換購。減少民怨。
對,如果一個唔生性買咗批「正」貨,不停發生意外就大獲啦!不過比現金卷同様會出問題,同醫療券一樣,總之有排煩!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-2-11 10:08 PM 發表

我5,6年前仲有部 Sony 25吋膽機, 睇左十幾年, 打左柴, 搵兩條電視佬上黎睇都話冇零件配, 仲要比1 舊睇機費......呢D 野, 玩完就係玩完, 冇計架Ching.
我2014年部膽機壞咗 , 嗰部膽機係1995年睇到2014年 , 睇咗十九年 , 搵電視佬上黎又係話冇得整 , 我好失望 , 因為膽機畫面靚過LCD好多 , 好彩佢嗰間有賣二手舊電視嘅舖頭仲有膽機賣 , 佢間舖有LCD電視賣 , 膽機得好少 , LCD賣1050蚊 , 膽機只係400蚊 , 佢又肯幫我搬埋部電視 , 梗係買膽機啦 , 膽機平啲畫面又靚過LCD好多 , 我睇慣膽機啲靚畫面 , 唔係好接受到LCD電視畫面差咁多 , 依家我用緊嗰部膽機係2003年出 , 但係2014年先買 , 希望呢部靚畫面膽機可以睇耐啲 , 唔好咁快壞啦 , 如果壞咗就真係要被迫轉用LCD電視睇差嘅畫面

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-2-12 08:22 AM 發表

4年前價錢?

而家

創維40吋4k smart TV,工聯會只係2,410元
ummm, 講緊大牌子機價,skywxrth, Hisenxe 呢 d 當然更便宜。

折現吧!仲邊有人睇電視架?不如送收音機!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]