• 瀏覽: 15,139
  • 回覆: 194
+2
引用:
原帖由 peterboy 於 2019-2-11 01:37 PM 發表

整個英語系世界,仲唔夠?
整個英語系世界佢就想嘞,來來去去就四個白皮殖民國。。

其實我好同意老美的,現時佢對華為嘅指控,睇黎就係apple,高通,android,cisco,microsoft等做緊嘅野,所以希望中國同各亞洲非洲國家要提升網絡安全同電訊設備審查

引用:
原帖由 peterboy 於 11-2-2019 01:36 PM 發表
今次集sir 亮劍太早。
唔關事
奧巴馬第二任期時搞重返亞太、搞TPP,己經係針對中國啦
如果唔係有金融海嘯,財長要飛過去游說中國繼續買國庫債券,恐怕奧巴馬剛登基第一任期已經出手了
侵侵只不過做得比較赤裸裸,不再掩飾

提示: 違規內容已被屏蔽
法輪大法好,用法輪五通,穿梭宇宙,洗撚5G咩

引用:
原帖由 笨豬與本尊 於 2019-2-11 11:24 AM 發表
反華在香港沒有市場,無論打帖子怎樣調來調去,都無法改變反中亂港份子正向滅亡的事實。
自己係全世界都冇曬朋友,連越南、北韓都走曬去美國嗰邊!

引用:
原帖由 22333000 於 2019-2-11 11:53 AM 發表
其實最重要係其他5G系統供應商就沒安全問題?????
如果其它5G系統把所有資訊先經過美國再發送出去,咁咪無安全問題囉!

人地開始用緊喇,你仲喺度籌劃,過一排又話無錢,影響進度

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2019-2-11 01:09 PM 發表

如果你是正確的話,咁點解大把香港人要求政府回收西隧呢?
西隧本身有合約
(好像過幾年到期,真真假假,誰神誰鬼你分得清?)

根本政府不需要去什麼事情
時間到西隧是需要$0元無條件交回政府
這是當時起隧道合約寫明

今天有人叫政府出錢去補貼西隧,真係奇怪

全球通訊都不用華為,要更換多少設備?

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2019-2-11 01:09 PM 發表

如果你是正確的話,咁點解大把香港人要求政府回收西隧呢?
根據合約西隧需要4年後,轉交政府

(隧道與紅隧及東隧一樣,採用「建造-營運-移交」模式經營,落成後專營權由香港西區隧道有限公司持有至2023年)

即係4年後政府是無條件收回($0)

今天有人要求政府出大筆錢去回收

誰神誰鬼你自己諗諗

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-2-11 12:53 PM 發表

因為白人優越主義。佢哋忍受唔到被黃種人領先的恥辱。
他們希望中國人永遠比不上他們,他們接受唔到中國和平復興。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-2-11 02:28 PM 發表
唔關事
奧巴馬第二任期時搞重返亞太、搞TPP,己經係針對中國啦
如果唔係有金融海嘯,財長要飛過去游說中國繼續買國庫債券,恐怕奧巴馬剛登基第一任期已經出手了
侵侵只不過做得比較赤裸裸,不再掩飾 ...
同埋GSMA和會員討論沒有華為的"風險"制定延續計劃..
只係做下風險管理既既定行為..
根本歐洲各國,南歐無錢,一早和華為簽晒約,意西葡基本上,一係用華為一係5G數年內唔會有..
英國數間網絡供應商都傾向華為.
法國先否決法案,
德國話只要保證無風險就可用華為上5G..

基本上只有五C眼中既四國(英國好似亞投行玩彈弓手,有著數就繼續用華為)..
鐵定唔用華為5G..
澳洲首先有網絡商話冇華為,就唔玩5G..
美國AT&T衰到要用5GE呃銷費者..
新西蘭,加拿大基本上慢世界一步,基本上只有實驗室式既5G測試.未有用現有網絡做實際試點..
排除華為隨時令剩下既供應商提價及延遲鋪網...

呢篇聲明, 說明路透社在發布錯誤消息.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]