• 瀏覽: 3,228
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-2-12 09:26 AM 發表

每日150,過去20年平均每日只有131
過去七年,以150計算應有30幾萬,但實數只有16萬6千,只有四成留港居住,年齡中位數比港人年輕十年,大多數都係青年中青年
使用醫院病床55歲以上老人,過去七年新移民老人佔6.4%有1.1萬人,港人有二百三十萬
使用公院嘅新移民冇實質數字,但佔嘅比例極少
全港拎綜援人數,新移民只佔整體3%
全港貧窮線以下,新移民佔36.9% ...
吾好信依D數字,因為有強烈誤導性,事實是香港近十年人口暴增,到處都是操內地口音的人,樓價被推高,地鐵不勝負荷,醫院擠爆人,這些情況有目共睹,如果那些移民不是內地人,難道是UFO外星人?

引用:
原帖由 THZX 於 2019-2-12 09:44 AM 發表

吾好信依D數字,因為有強烈誤導性,事實是香港近十年人口暴增,到處都是操內地口音的人,樓價被推高,地鐵不勝負荷,醫院擠爆人,這些情況有目共睹,如果那些移民不是內地人,難道是UFO外星人? ...
我都係親身經歷,係香港出世,今年40幾了,以前去睇公院邊使排甘耐,專科2-3個月就得,依家根本閒閒都幾年,仲要周圍都係普通話人,好難說服我呢d人係香港人,唉

咁樣O既話, 所有祖先係新移民嚟香港O既後代都應該要返上去先掂喎... 

國際人道組織好快 d 出黎指呢班聯署人好沒人性,阻人家庭團聚。
香港人就應該拉當日有份打官司既大狀同判案既大法官出黎問責!

林奠講到大灣區咁好

點解唔叫人去灣區團聚

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-2-12 09:49 AM 發表

我都係親身經歷,係香港出世,今年40幾了,以前去睇公院邊使排甘耐,專科2-3個月就得,依家根本閒閒都幾年,仲要周圍都係普通話人,好難說服我呢d人係香港人,唉 ...
去普通科門診就唔洗點等

但去到專科就見真章

唔知係咪立心焗啲人去睇私家

我建議單程証每日增至五百個,加速中港溶合。公屋應該新移民優先入住。

引用:
原帖由 caihk 於 2019-2-12 10:29 AM 發表

去普通科門診就唔洗點等

但去到專科就見真章

唔知係咪立心焗啲人去睇私家
最慘門診個d係hea你走,1分鍾就叫你走,小病咪開d止痛止咳藥,大病唔使旨意佢幫你醫,最多幫你窵轉介,去到專科又氹你一排,仲要檢查都叫你去私家照,照到有事仲要排幾年先同你醫,呢個過程快既3-4年,慢既5-6年,真係小病變大病,大病等到死

引用:
原帖由 THZX 於 2019-2-12 09:44 AM 發表

吾好信依D數字,因為有強烈誤導性,事實是香港近十年人口暴增,到處都是操內地口音的人,樓價被推高,地鐵不勝負荷,醫院擠爆人,這些情況有目共睹,如果那些移民不是內地人,難道是UFO外星人? ...
自然出生同死亡率係穩定而緩慢

回歸廿年多咗個百萬人口絕大部份係新移民for sure

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-2-12 10:35 AM 發表

最慘門診個d係hea你走,1分鍾就叫你走,小病咪開d止痛止咳藥,大病唔使旨意佢幫你醫,最多幫你窵轉介,去到專科又氹你一排,仲要檢查都叫你去私家照,照到有事仲要排幾年先同你醫,呢個過程快既3-4年,慢既5-6年,真係小病變大病,大病等到死 ...
其實香港唔係唔夠醫生

只係公院唔夠

如同啲樓一樣

大把私樓掉空

只係公營房屋唔夠

背後係咩原因 ?

正苦係當中係咩角色 ?

每日150個大陸人黎香港,邊種人黎香港根本係大陸定,香港根本無權選擇咩人落黎。好似之前襲擊入境處放火個施君龍,坐完監反大陸到最後咪又攞到單程證黎香港,香港如果有權點會比呢啲人移民黎?

無人用生命革命就無事啦。
成班傻b做戲靠嚇?
過一排就無事架啦

無data!你話咩都得!~上次個護士夠話比人打啦!妖!

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2019-2-12 08:15 發表
每日150政策係幾時開始㗎?
好似97後

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-2-12 11:09 AM 發表

好似97後
你係97後?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]