註冊 登入

[專欄轉載] 掛羊頭賣狗肉 美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導

掛羊頭賣狗肉 美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導 E-mail 此主題給朋友

掛羊頭賣狗肉
美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導
2019年02月10日 13:43

美國喪踩華為5G乜乜物,等大家仲以為霸權自家5G有幾把炮,原來得啖笑!美國第二大通訊商AT&T 疑似掛羊頭賣狗肉,拎4G扮5G,因涉誤導消費者而被起訴。無料扮四條,直接用華為咪好囉,使乜靠小動作?

5G手機未上市 何來5G網絡?據美媒CNBC報道,部份AT&T手機以「5G E」標示取代原先的「LTE」,即表示客戶已經開接接收「5G Evolution」數據服務。但搞笑嘅係,雖然手機顯示「5G E」,但其實客戶根本就唔係用緊5G 網絡,因為5G手機根本就未上市!AT&T被控以虛假宣傳以在市場上爭取不公平的優勢,全美最大電訊商Verizon發言人尼克遜(Jeffrey Nelson)評論事件,直斥「5G E」是假概念,不過是企業宣傳的「胡說八道」。

被踢爆醜事,AT&T仍死撐冇錯,稱「5G E」係為咗令客戶感受到,所在地區會有更好嘅網絡體驗云云,而當日後真正有5G服務時,手機上會顯示「5G+」喎。咁嘅解釋真係可以令客戶接受?
如果美國真係造唔出似樣嘅5G技術,唔使靠呃呃哄哄嘅,侵侵大可以認衰仔,試吓求華為,話唔定華為肯不計前嫌呢,哈哈!

美國佬做假?仲係自己友踢爆!

https://hkgpao.com/articles/255701

真的真假不了吗?假的真真不了吗?
真的在哪里?假的在哪里?
什么是真的?什么是假的?
真假谁来判断?真假谁说了算?
真的你敢说真吗?假的你敢说假吗?
精選樓盤
放心,我一定扮睇吾到

回覆 引用 TOP

又係垃圾G報唔click 唔睇

泥鯭充石班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-10 11:07 PM 發表

掛羊頭賣狗肉
美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導2019年02月10日 13:43
美國喪踩華為5G乜乜物,等大家仲以為霸權自家5G有幾把炮,原來得啖笑!美國第二大通訊商AT&T 疑似掛羊頭賣狗肉,拎4G扮5G,因涉誤導消費者而被起訴。無料扮四條,直接用華為咪好 ...
美奴英犬點算?

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
抵死,告佢,做假同偷呃拐騙一定要拉

順便查埋華為有冇事,如果冇事唔駛驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:13 AM 發表

美奴英犬點算?
有乜點算!拒絕發言咯..........

真的真假不了吗?假的真真不了吗?
真的在哪里?假的在哪里?
什么是真的?什么是假的?
真假谁来判断?真假谁说了算?
真的你敢说真吗?假的你敢说假吗?
引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:13 AM 發表

美奴英犬點算?
#3條美狗咪出左黎柒囉

民主大國有行騙自由

引用:
原帖由 水底加加速貓奴 於 2019-2-11 08:22 AM 發表

#3條美狗咪出左黎柒囉
佢點算係?
最多係扮

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。

回覆 引用 TOP

將4G改寫成SG咪得囉,啲人唔多覺嘅,仲自我感覺良好

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-10 11:07 PM 發表

掛羊頭賣狗肉
美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導2019年02月10日 13:43
美國喪踩華為5G乜乜物,等大家仲以為霸權自家5G有幾把炮,原來得啖笑!美國第二大通訊商AT&T 疑似掛羊頭賣狗肉,拎4G扮5G,因涉誤導消費者而被起訴。無料扮四條,直接用華為咪好 ...

這年頭 無論是做菜的還是做愛的 放心的肉是越來越少了
無論是嬰兒喝的還是成人摸的 放心的奶是越來越少了
無論是家禽下的還是男人挂的 放心的蛋是越來越少了
無論是飼養的還是應召的 放心的雞是越來越少了

回覆 引用 TOP

改下個名就變為5g 6g 7g
就可領先世界

回覆 引用 TOP

美國人無得用真5G咪唯有用假5G自我感覺良好囉, 做咩要拆穿人地

回覆 引用 TOP

美國無事的無人敢咬佢地扮睇唔到。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。