• 瀏覽: 69,220
  • 回覆: 1,010
  • 追帖: 5
+21
引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 21:45 發表
從呢個數字可知,好鬼多校長老師一家都係靠R字頭先有飯開
係,你又啱數噃!

不知所謂的醫護撚

又係毒果,你當全香港人都未去過政府醫院咩?8成新移民?
信毒果一成,雙目已失明。

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
從dislike 可統計出,超過7成香討使用者係內地人

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-2-10 22:05 發表
想削單程證, 應該叫班犯民賤狗港奸去北京跪求阿爺才是... 因為, 這個問題是犯民賤狗港奸當年為香港努力爭取回來的啊...
說得對

醫生救人應不論國籍,你睇私家病人又唔見分國籍?一句講哂打政府工唔想做野

引用:
原帖由 神風999 於 2019-2-10 10:37 PM 發表
又嚟呢D 150個偉論
學額唔加 外國醫護又唔俾入
就算依家cut 150個又可以解決現時問題?
讀咁多書 講呢D無腦嘅野 根本無建設性 只係抱怨
計我話起多D中醫院 增加中醫比例 有D病中醫治冶都無問題 等病人有選擇 中醫唔會差得過西醫 ...
項莊舞劍,志在沛公

有人將討論焦點移去新移民處;唔討論如何增加醫護人手,只討論如何減少病人數目

本土派借醫護人手不足挑起中港茅盾;醫護內部好多黃人

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
反正都係老作,玩大啲,應該話10個裏邊有10個係R字頭。。。

引用:
原帖由 lam_km 於 2019-2-11 00:28 發表
不信
信毒果一成,雙目失明

引用:
原帖由 買大陸股等發達 於 2019-2-10 21:45 發表
10個公立醫生,有8個冇醫德,8個冇醫德,有7個係黃醫
乜你唔知私家醫生要去政府醫院實習先可以出來行醫咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]